Hristiyan Demokrat Partisi Milletvekili Franky Demon'un İçişleri Bakanı'ndan aldığı verilere dayanarak yaptığı bir açıklamaya göre, okullarda uyuşturucu ile yakalanan öğrencilerin sayısı artıyor. 2021 yılında 232 vaka tespit edilirken bu sayı 2023’de 418’e çıktı. En fazla vaka Limburg’da tespit edildi.

Antwerpen'de araç camına bırakılan sahte park cezalarına dikkat! Antwerpen'de araç camına bırakılan sahte park cezalarına dikkat!

İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre 2022 yılında Limburg'da okullarda toplam 75 uyuşturucu bulundurma olayı tespit edildi. Doğu Flaman bölgesinde 72 ve Antwerpen’de 66 vaka yaşandı. 
Brüksel Bölgesi ise yalnızca 14 uyuşturucu vakası ile listenin son sıralarında yer aldı.

Demon, "Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulamaları nedeniyle bu rakamların karşılaştırılmasının zor olduğunu belirtti ve "2023 yılına ait tam sayısal veriler henüz mevcut değil, ancak geçen yılın ilk çeyreğinde 134 tespit yapıldı” dedi.

Okullarda yakalanan uyuşturucunun genellikle “esrar” olduğu ve bu vakaların büyük çoğunluğunun ortaokullarda tespit edildiği belirtiliyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.