Son beş yıl içinde, tükenmişlik sendromu veya depresyon nedeniyle uzun süreli hastalık yaşayanların sayısında yüzde 43'lük bir artış yaşandı. 2022 yılı sonu itibarıyla, ülkemizde bu iki ruhsal rahatsızlık nedeniyle en az bir yıldır çalışamaz durumda olan kişi sayısı 125 bin 700'e çıktı.

Ulusal Hastalık ve Maluliyet Sigortası Enstitüsü'nün (Riziv) tarafından açıklanan rakamlar dikkat çekici olarak nitelendiriliyor.

Riziv’in raporunda kadrolu öğretmenler gibi devlet memurları yer almıyor bu nedenle asıl rakamların daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Belçika Adalet Bakanı Zuhal Demir: Diyanet camilerinin ruhsatı iptal edilmeli! Belçika Adalet Bakanı Zuhal Demir: Diyanet camilerinin ruhsatı iptal edilmeli!

Ülkede engellilerin toplam sayısı 2000'lerin başından bu yana sürekli artmış ve 2022 yılında 502.371’e yükseldi. 2017'den 2022'ye kadar olan süreçte yüzde 24'lük bir artış gözlemlenirken, tükenmişlik veya depresyon yaşayanların oranındaki yüzde 43'lük artmış olması bu iki sağlık sorununun ülkedeki yüksek iş göremezlik oranının arkasındaki başlıca nedenlerden biri haline geldiğini göstermekte.

Kadınlar arasında bu sağlık sorunlarını yaşayanların oranı da oldukça yüksek. Tükenmişlik veya depresyon nedeniyle çalışamayanların yüzde 69'u kadın.
 
NIHV (Ulusal Sağlık Sigortası Enstitüsü) verilerine göre, 2021 yılında, depresyon veya tükenmişlik nedeniyle bir yıldan uzun süredir çalışamayan kişilere yapılan yardımlar 1,8 milyar euroyu buldu. Bu, beş yıl öncesine kıyasla neredeyse yüzde 60'lık bir artış anlamına gelmekte.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.