Belçika’da çocuk onkolojisi alanında önemli bir atım atıldı. 2027 İtibarıyla Gent, Leuven ve Brüksel'deki üniversite hastanelerinde üç özel referans merkezi kurulması kararlaştırıldı. Küçük hastane sayılarının getirdiği zorluklar göz önüne alınarak, bu merkezlerin uzmanlık alanlarının yoğunlaştırılması planlanıyor.

Yeni sistemle, çocuk kanseri tedavisinde bir dizi yenilik uygulanacak. Referans merkezleri, her hasta çocuğun teşhisi ve tedavi planının yanı sıra, cerrahi ve diğer karmaşık müdahalelerde de ana sorumluluk sahibi olacak. Hastalar, reabilitasyon ve kemoterapi gibi diğer tedavileri kendilerine daha yakın olan merkezlerde alabilecek. Bu yöntem, hastaların daha verimli ve etkili bir tedavi sürecinden geçmelerini sağlayacak.

Belçika'da şu anda yedi çocuk onkolojisi bölümü bulunmakta, ancak bu hastaneler küçük ölçekli olduğu için alandaki gelişmeler karşısında yetersiz kalıyor.

Hemato-onkolog Barbara De Moerloose, "Çocuk kanseri 60'tan fazla farklı alt türe sahip ve karmaşık bir durum. Küçük ekiplerin her alanda kendilerini eğitmeleri sürdürülemez hale gelmiştir" diyor. Bu durum, uzmanlık ve kaynakların merkezileştirilmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor.

Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, bu modelin Hollanda'daki benzer uygulamalardan esinlenerek oluşturulduğunu belirtiyor.

Yeni düzenlemenin çocuk kanseri tedavisinde etkinlik ve verimlilik açısından önemli faydalar sağlaması bekleniyor.

Bu önemli adımla, Belçika'nın çocuk onkolojisi alanında daha ileri bir seviyeye ulaşması ve hastalara en iyi bakımın sunulması hedefleniyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Flaman Bölgesi'nde boğmaca vakalarında ciddi artış! Flaman Bölgesi'nde boğmaca vakalarında ciddi artış!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.