Fransa’nın Val d’Oise Valiliği, bir ailenin hakkında gasp, organize suç, uyuşturucu ticareti ve kamu kurumlarının tahribine yönelik suç kaydı bulunan iki çocuğu yüzünden, oturdukları sosyal konuttan (HLM) mahkeme kararı ile tahliye edildiğini duyurdu.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Sosyal medya platformu X üzerinden tahliye işlemlerine ait fotoğraflarla birlikte yapılan paylaşımda,  Taverny kentinde ikamet eden ailenin iki çocuğunun toplumun huzurunu bozacak nitelikteki suçlara karıştığı belirtildi.

Söz konusu çocukların gasp, şiddet, mahalledeki bir okula yönelik vandalizm, uyuşturucu kullanımı, bulundurulması ve ticareti ile organize suç gibi suçlara karıştığı aktarıldı. Ailenin Pazartesi günü alınan mahkemeye kararıyla evlerinden çıkartıldığı duyuruldu.

Valiliğin konuya ilişkin açıklamasında 2023 yılından bu yana İçişleri Bakanlığı’nın aldığı “suça karışan çocukların ailelerinin oturduğu sosyal konuttan atılması” yönündeki  talimatı gereğince il genelinde toplam 15 ailenin, önceden uyarılarak, oturdukları sosyal konutlardan tahliye edildiği aktarıldı. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.