Fransa'da inşaat alanlarında 50 metre yükseklikte vinç kullanan ve sosyal medyada 600 binden fazla takipçiye sahip olan Türk kızı Büşra, şantiyelerde aranan bir isim olarak dikkat çekiyor. Fransız medyasının da ilgi odağı haline gelen 28 yaşındaki genç kız son olarak actu.fr ile mesleği üzerine bir röportaj gerçekleştirdi.

Vinç operatörlüğünün riskli bir iş olduğunu belirten Büşra, bu işi zorluklarına rağmen sevgiyle yaptığını ifade etti. 

Kendini bir “dişi aslan” olarak tanımlayan ve cinsiyet ayrımcılığına aldırış etmeyen Büşra, "Hayatımda çok şey gördüm, bu yüzden kolay kolay korkmam. Ayrıca ben Türk kökenli bir Fransızım ve pek çok Türk inşaatlarda çalışıyor, bu yüzden kendimi evimde gibi hissettim, çünkü kendi ülkemden insanlarla çalışıyorum," dedi.

@craneoperatorwomen #inşaat #grutier🏗️ #batiment #kran #btp #chantier #bayburlu #sivaslı #sivasliyim #keşvet #pourtoi ♬ Hatasız Kul Olmaz - Orhan Gencebay

Büşra, bazı cinsiyetçi yorumlara maruz kaldığını ancak bunlara prim vermediğini, işine yoğunlaşmayı tercih ettiğini belirtti. “Bazıları ilk başta biraz şaşırıyor, bir kadın görmeyi beklemiyorlar.” diyen Büşra işe başladığı ilk zamanlarda “Ah, şantiye ilerlemiyorsa bunun nedeni vinçte bir kadın olmasıdır.” gibi yorumlar aldığını belirtti, “Gülmeyi biliyorum elbette ama kadın olduğum ve bu işi yaptığım için küçümsenmek istemiyorum.” dedi.

TikTok platformunda mesleği hakkında bilgiler paylaşarak gençlerin ilgisini çekmeye çalıştığını belirten genç vinç operatörü, birçok gence bu alanda yol gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Gurbetçilerimiz konsolosluğa gitmeden de bazı belgelere apostil alabiliyor Gurbetçilerimiz konsolosluğa gitmeden de bazı belgelere apostil alabiliyor

Daha önce bir çikolata fabrikasında çalıştığını ve düşük ücret aldığını anlatan Büşra, "Rahat bir hayat sürmek ve daha fazla kazanmak için iş değiştirmem gerekti. Başlangıçta asgari ücretle başlamıştım, şimdi ise ayda net 3 bin 500 euro kazanıyorum," dedi ve ekledi: "Bu işi yapmak benim için büyük bir gurur kaynağı ve bu meslekte gerçekten ait olduğum yerde olduğumu hissediyorum."
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.