Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı

Senato, Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Van Gennip tarafından sunulan ve Düşük Gelirli Çalışan Desteği (LIV) programının kaldırılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

LIV (het lage-inkomensvoordeel), işverenleri iş gücü piyasasında dezavantajlı kişileri işe almaya ve bu kişileri istihdamda tutmaya teşvik etmek için tasarlanmıştı. Ancak, bu destek programı dezavantajlı gruplar için yeterince fayda sağlamadığı gerekçesiyle sonlandırılıyor.

Tasarının onaylanması ile birlikte serbest kalan devlet bütçesi, işverenlere yönelik diğer destek programlarına ve sosyal gelişim şirketlerine aktarılacak.

Yaşlı çalışanlar için maaş desteği avantajı azaltılıyor

Özellikle yaşlı çalışanları istihdam eden işverenler için sağlanan maaş desteği avantajları, önümüzdeki yıldan itibaren azaltılacak. 1 Ocak 2024'ten sonra başlayan iş sözleşmeleri için bu avantajlar 1 Ocak 2025'ten itibaren kademeli olarak azaltılacak ve 1 Ocak 2026 itibarıyla tamamen sona erecek.

Ancak, 1 Ocak 2024'ten önce başlamış iş sözleşmeleri için sağlanan maaş desteği avantajları devam edecek.

Hükümet, yaşlı çalışanların istihdamını teşvik etmek için alternatif destek yollarını benimsemeyi tercih ediyor. Bu kapsamda, Bakan Van Gennip, 55 yaş ve üzeri bireylerin iş piyasasındaki pozisyonlarını güçlendirmek amacıyla alınan çeşitli önlemleri içeren "seniorenkansenvisie" (yaşlılar için iş fırsatları vizyonu) programını sürdüreceğini belirtti.

Engelli çalışanlar için maaş desteği avantajları genişletiliyor
Ayrıca, gelecek yıldan itibaren, engelli çalışanların işe yeniden alınmaları durumunda işverenlere sunulan maaş desteği avantajlarının kriterleri genişletilecek.

Bu değişiklikle, işverenler bir engelli çalışanı kendi görevlerinde kısmen veya şirketin diğer birimlerinde (tamamen ya da kısmen) yeniden işe alırken daha geniş koşullarda bu maaş desteğinden yararlanabilecekler.

Bu düzenlemelerle, hükümet iş gücü piyasasında daha etkili ve adil bir destek sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Konu ileilgili detaylı bilgi için Rijksoverheid sitesini ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.