Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü ve Göç'ün 60. yılı, Wassenaar'da coşkuyla kutlandı Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü ve Göç'ün 60. yılı, Wassenaar'da coşkuyla kutlandı

Hollanda’da yaşayan Hanifi Altınkaya, tatil için gittiği Türkiye’de dolandırıcıların kurbanı olmaktan son anda kurtuldu. Kendini komiser olarak tanıtan kişiye inanarak bankadan para çekmeye giden Altınkaya, gerçek polislerin yardımı ile bu tuzaktan sıyrılabildi.

Aktarılan bilgiye göre, telefonla Altınkaya’yı arayan kişi, kendisini “Mehmet komiser” olarak tanıttı ve banka hesabının ele geçirildiğini söyleyerek, dolandırıcıların yakalanmaları için acil olarak polise yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Sahte “komiser” telefonda Altınkaya’nın güvenini kazandıktan sonra, banka şubesine gidip hesaptaki parayı çekmesini istedi. Bir buçuk saat süren bu telefon görüşmesi sırasında sürekli komutlar veren dolandırıcı, şubeye varan gurbetçinin etrafında bulunan kişilerin polis olduğunu, onlarla işbirliği yapması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda gurbetçiden banka hesap bilgilerini ve hesap hareketlerini de kontrol etmesini istedi.

Parasını çalmaya çalıştılar
İkna edici bir tonla konuşan dolandırıcı, Altınkaya’nın online banka hesabındaki bakiyenin “0 tl” olarak görünmesini sağladığını, bu sayede paranın korunacağını belirterek, hesapta bulunan 200 bin TL’nin 190 binini acilen vereceği IBAN numarasına göndermesini istedi. Sözde komiser bu işlemin paranın koruma altına alınması için gerekli olduğunu savundu.

Bu dolandırıcılık faaliyetinden şüphelenen gerçek polis, Gurbetçinin telefonuna telsiz ile bağlantı kurdu. Altınkaya’yı bu yolla uyaran polis, herhangi bir işlem yapmamasını ve derhal emniyet müdürlüğüne giderek şikayetçi olması yönünde ikna etti. Altınkaya bu sayede dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda kurtuldu.

Dolandırıcıların yaygın kullandığı yöntem
Emniyet yetkilileri bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.. Yetkililer, özellikle kendini polis, asker veya savcı gibi tanıtıp, “adınız veya banka numaranız bir terör örgütüne karıştı” diyerek para veya altın isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Polis, savcı veya askerlerin kesinlikle vatandaşlardan para veya değerli eşya istemeyeceğini vurguluyor.
Kaynak: Camia Haber

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş