Merkezi İstatistik Bürosu CBS'ye göre, Hollanda'nın nüfusu 2024'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 20 bin kişi artarak 17,97 milyon kişiye ulaştı. 2024'ün ilk çeyreğindeki nüfus artışı, geçen yılın aynı dönemine göre daha azdı. 2023'ün ilk çeyreğinde nüfus 27 bin kişi artmıştı.

Yılın ilk çeyreğinde görülen nüfus artışındaki azalmanın, daha fazla insanın Hollanda'yı terk etmesi ve daha az insanın Hollanda'ya gelmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. 

CBS verilerine göre, 2024'ün ilk üç ayında yaklaşık 75 bin kişi Hollanda'ya yerleşirken, neredeyse 48 bin kişi yurtdışına taşındı. Buna göre yılın ilk üç ayında göç yoluyla gelen ve nüfusa eklenen kişi sayısı 27 bin kişi oldu. 

En çok göçmen Suriye'den (5.700), Ukrayna'dan (3.600), Türkiye'den (2.300), Polonya'dan (1.000) ve Romanya'dan (1.000) geldi. Hollanda'ya sonradan gelmiş ve bu yıl ülkeden ayrılanların büyük çoğunluğu (yüzde 69), anavatanlarına geri döndü. Hollanda'da doğmuş olan göçmenler ise genellikle Avrupa içinde başka bir ülkeye taşındı.

İlk çeyrekte 40 bin çocuk doğdu ve 47 bin kişi ise hayatını kaybetti. Böylece doğal nüfus artışı, geçen yılkiyle benzer şekilde gelişti.

CBS, geçen yılın sonunda Hollanda'nın 2024 yılında 18 milyon nüfusa ulaşacağını tahmin etmişti. Mevcut nüfus artışı devam ederse, önümüzdeki yaz aylarında bu sınırın geçilmesi bekleniyor. 
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’daki 4 Mayıs Ulusal Anma Günü’nde, Gazze’deki can kayıpları unutulmasın çağrısı Hollanda’daki 4 Mayıs Ulusal Anma Günü’nde, Gazze’deki can kayıpları unutulmasın çağrısı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.