HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ve Başkan Yardımcısı Veysel Hut, 25 Nisan Çarşamba günü VVD Milletvekili ve KOBİ sözcüsü Arend Kisteman'ı makamında ziyaret etti.  Görüşmede KOBİ’leri (MKB) yakından ilgilendiren konular ele alındı.

Hollanda’daki 4 Mayıs Ulusal Anma Günü’nde, Gazze’deki can kayıpları unutulmasın çağrısı Hollanda’daki 4 Mayıs Ulusal Anma Günü’nde, Gazze’deki can kayıpları unutulmasın çağrısı

Toplantı, HOTİAD üyelerinin de bir parçası olduğu Hollanda iş dünyasının endişelerini, zorluklarını ve taleplerini doğrudan bir Parlamento Üyesi’ne ve MKB sözcüsüne iletilmesi adına bir fırsat sağladı.

Görüşmede, hükümetin henüz kurulamamış olması, bankaların kredi ve hesap açma konularındaki davranışları, aile şirketlerinin özel ihtiyaçları da dahil olmak üzere çeşitli konular ele alındı.

Toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Veysel Hut “Üyelerimizin çıkarlarını temsil etmeye ve sadece toplumumuz içinde değil, Hollanda iş dünyasının çeşitli sektörlerinde girişimciliği teşvik etmeye kararlıyız. Bu anlamda HOTİAD olarak, Temsilciler Meclisi'nde ve yetkili organlarla temas halinde olmak bizim için en etkin çalışma yöntemidir. 

Hut, “Özellikle ekonomimizin bel kemiği olan aile işletmeleri ve KOBİ’ler için elverişli bir iş ortamı yaratmanın önemini vurguladık. Görüşlerimizi paylaşabildiğimiz ve önemli konuların altını çizebildiğimiz yapıcı bir diyalog oldu.” ifadesini kullandı.

Toplantının akabinde taraflar arasında bir sonraki görüşmenin bir HOTIAD üyesi girişimciye bizzat ziyaret yapılmasına ve görüşmeye orada devam edilmesine karar verildi. Bu ziyaretin, toplantıda ele alınan konuları daha fazla inceleme ve Hollanda’daki KOBİ’lere fayda sağlayacak pratik çözümler bulma fırsatı sağlayacağı belirtildi. Ayrıca KOBİ’ler ve siyasilerin birlikte çalışarak ve birbirlerini bilgilendirerek, Hollanda iş dünyasının büyümesini ve dayanıklılığını teşvik eden etkili politikalar geliştirebilecekleri dile getirildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.