DENK partisi Amersfoort belediye meclis üyesi Tahsin Bulbul, son zamanlarda duvarlarına Filistin bayrağı asan insanlara karşı yürütülen tehdit ve sindirme politikasını belediye meclisine taşıdı. Bülbül konuşmasında “Filistin bayrağıyla sorunu olan ve başkalarını sindirmeye çalışanlar varsa, onlara bir mesajım var: Amersfoort’tan defolun!” ifadelerini kullandı.

Amersfoort'taki Hogekwartier mahallesinde yaşayan birçok sakin, geçtiğimiz haftalarda evlerine Filistin bayrağı astığı için tehdit mesajları aldı. İmzasız olarak gönderilen mektuplarda "Filistin bayrağını kaldırın, yoksa biz sizin yerinize kaldırırız." ifadesinin yer aldığı görüldü. Özellikle son zamanlarda asılan bayraklar nedeniyle gönderilen tehdit mesajları, bazı bayrakların çalınması veya tahrip edilmesi, Amersfoort’taki birçok insanın güvenlik kaygısı yaşamasına neden oldu.

Belediye meclisindeki tartışma sırasında konuyu gündeme getiren Tahsin Bülbül, tehditle karşı karşıya kalan insanlara destek göstermek amacıyla bir Filistin bayrağı gösterdi. Bu hareket mecliste büyük bir tepkiye yol açtı ve Bülbül’ün mikrofonu başkan tarafından kapatıldı.

Bülbül’e göre, basit bir bayrağın bu kadar büyük bir yankı uyandırması, konunun ne kadar hassas olduğunu ve şiddet içermeyen bir dayanışma sembolüne bile nasıl bölücü tepkiler verilebildiğini açıkça ortaya koydu.

Konuşmasında Amersfoort’taki tüm vatandaşların, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, haklarını savunmaya kararlı olduğunu vurgulayan Bülbül, “Amersfoort’ta başkalarını tehdit ederek ve sindirerek onların özgürlüğünü kısıtlamaya çalışanlara yer yok. Ne şimdi, ne sonra, asla!” dedi.

Bülbül, son yaşanan olaylardan dolayı kendini güvende hissetmeyen sakinlere dikkat çekerken, “Meclis salonunda Filistin bayrağı göstermemle oluşan bu kargaşa, sorunun ne kadar derin olduğunu zaten gözler önüne seriyor. İfade özgürlüğü ve dayanışma, pazarlık konusu yapılamaz. Mecliste olduğum sürece, bu insanların hakları için mücadele edeceğim,” ifadelerini kullandı.

Bülbül’e göre bu olay, toplum olarak tehdit ve sindirmeye karşı birlikte durmamız ve Amersfoort’un herkesin inançlarını korkmadan ifade edebileceği bir şehir olarak kalmasını sağlamamız gerektiğini gösteriyor.

Hollanda’da milyonlarca kişi kronik ağrılar çekiyor Hollanda’da milyonlarca kişi kronik ağrılar çekiyor

Tehdit kültürüne karşı duran Bülbül, konuşmasının sonunda “Filistin bayrağıyla sorunu olan ve başkalarını sindirmeye çalışanlar varsa, onlara bir mesajım var: Amersfoort’tan defolun!” diyerek tepkisini gösterdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi