ALMANYA

Almanya ve Avusturya’da roka kaynaklı Salmonella salgını uyarısı!

Almanya, Avusturya ve Danimarka’da rokalardan kaynaklı salmonella salgını uyarısı verildi. Üç ülkede salgını durdurmak için çalışma başlatıldı.

Abone Ol

Almanya, Avusturya ve Danimarka şu anda gıdayla bulaşan bir Salmonella salgınıyla (salmonelloz) karşı karşıya. Buna neden olan bakterinin rokalarda bulunan Salmonella Umbilo bakterisi olduğu belirtildi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından 27 Eylül’de yayınlanan bir raporda, 24 Eylül 2024'e kadar Almanya'da 98 vaka tespit edildiği, aynı zamanda Avusturya ve Danimarka’da onlarca vakanın ortaya çıktığı belirtildi.

RKI, enfekte olan kişilerin net sayısının henüz bilinmediğini, ancak önümüzdeki dönemde daha fazla vaka tespit edileceğini öngörüyor.

Hastalık semptomları gösterenlerin yalnızca bir kısmı doktora gidiyor, bu nedenle gerçek rakamlar tam olarak bilinmiyor.

Almanya'da ilk vakalar Temmuz 2024'ün sonunda kaydedildi. Ağustos ayı başından bu yana vaka sayıları haftalık olarak artıyor. Her hafta 16 ila 18 yeni vaka ortaya çıkıyor ve Bremen ile Saarland da dahil olmak üzere neredeyse tüm eyaletler bu durumdan etkilenmiş durumda.

Rapora göre, 98 vakanın 55'i kadın, 43'ü erkek. Ortalama yaş 37 ve vakaların yarısı 27 ila 53 yaş aralığında. Bu vakalardan 68’i hastanede tedavi edilirken şu ana kadar ölüm vakası bildirilmediği açıklandı.

RKI, hastalığın belirtilen ülkelerde satışta olan rokalardan kaynaklandığının tespit edildiğini belirtti. RKI, Almanya, Avusturya ve Danimarka’daki yerel makamlarla iş birliği yaparak salgını en kısa sürede sona erdirmek amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.