ALMANYA

Almanya’da 2025 Deutschlandticket fiyatı belli oldu

Almanya genelinde geçerli olan toplu taşıma bileti Deutschlandticket’a (Almanya Bileti) 2025 yılında yapılacak zam miktarı belli oldu.

Abone Ol

Deutschlandticket’in fiyatı, 1 Ocak 2025’ten itibaren 58 avroya yükselecek. Zam kararı, biletin cazibesini koruyarak finansmanı sağlamlaştırma amacı taşıyor.

Almanya genelinde kullanılabilen ve bu yıl 49 euroya satın alınan toplu taşıma bileti Deutschlandticket’ın (Almanya Bileti) önümüzdeki yıl ne kadar zamlanacağı belli oldu. 1 Ocak 2025 itibariyle bilet fiyatı 58 euroya çıkacak.

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) ve eyaletlerin ulaştırma bakanları arasında yapılan görüşmelerde, bilet modelinin sürdürülebilirliğini artırmak ve vatandaşlar için hala çekici kılmak için 9 euroluk zam yapıldığı belirtildi.

Deutschlandticket’e yapılacak zam konusunda eyalet bakanları arasında uzun süredir tartışmalar vardı. Bavyera, maliyetleri karşılayabilmek için biletin 64 euroya çıkarılmasını savunurken, Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern ve Baden-Württemberg daha düşük bir zam oranını desteklemişti.

Die Welt gazetesinin araştırmasına göre, çoğu eyalet zam yapılmasına sıcak bakıyor. Berlin de dahil olmak üzere sekiz eyalet, mevcut mali koşullar göz önünde bulundurularak zammın kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

Ancak YouGov’un anketine göre, biletin mevcut fiyatı birçok kişi için sınırda. Bu nedenle fiyatın artması halinde abonelik kullanan veya bilet almayı düşünenlerin yüzde 30’u bu karardan vaz geçmeyi planlıyor.

Deutschlandticket, 1 Mayıs 2023’ten bu yana kullanımda ve yaklaşık 13 milyon kişi tarafından kullanılıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.