Alman Beslenme Derneği (DGE), alkolün ölçülü tüketildiğinde bile sağlıklı olmadığını, belirten bir rapor yayınladı. DGE’ye göre, tek bir damla bile alkol alınmaması gerekiyor.

Raporda, alkolün 200'den fazla sağlık sorununun kaynağı olan "psikoaktif" bir uyuşturucu olduğunu vurgulanırken özellikle çocuklar, gençler, hamile ve emziren kadınların alkolden tamamen uzak durması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, alkol tüketenler ve sosyal çevrelerinde psikososyal bozukluklar yaşanıyor.

Uzmanlara göre alkol tüketimi, kısa vadede koordinasyon, dikkat ve tepki süresinde bozulma gibi sorunlara neden olabiliyor. Uzun vadede ise sadece bağımlılık riski taşımakla kalmıyor. Aynı zamanda meme ve kolon kanseri başta olmak üzere, kalp-damar hastalıkları, mide ve bağırsak sorunları, diyabet, bilişsel performansta düşüş, Alzheimer ve diğer demans hastalıklarına yol açıyor.
©Sonhaber.eu

Almanya’da telefonla doktordan rapor alma dönemi sona eriyor Almanya’da telefonla doktordan rapor alma dönemi sona eriyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş