Almanya genelinde benzin ve dizel fiyatları yılın en düşük seviyesine geriledi. Bir litre Super E10 benzin ortalama 1,715 euro, dizel fiyatı ise 1,59 euroya düştü.  Alman Otomobil Kulübü ADAC’ın güncel yakıt fiyatları değerlendirmesine göre, Super E10 fiyatı geçen haftaya kıyasla 1,8 sent, dizel fiyatında ise 1,3 sentlik düşüş oldu. 

Benzin fiyatları en son 31 Aralık 2023 tarihinde, dizel fiyatları ise Haziran 2023 tarihinde bu seviyeye inmişti.

ADAC’tan tavsiyeler
ADAC, sürücülere yakıt almadan önce her zaman fiyatları kontrol etmelerini tavsiye etti. ADAC Drive adlı telefon uygulaması, farklı benzin istasyonlarının fiyatlarını karşılaştırarak en uygun istasyondan yakıt alınmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, mümkünse akşam saatlerinde yakıt almak daha avantaj sağlıyor.

ADAC, özellikle sabah saatlerinde fiyatların zirve en düşük fiyatların ise genelde akşam 19:00 – 20:00 saatleri ile 21:00 – 22:00 saatleri arasında olduğunu belirtiyor.

Kulüp, yaptığı bir araştırmayla günün hangi saatlerinin uygun olduğunu şu şekilde açıklıyor:

  • Sabah 06:00'dan itibaren fiyatlarda ciddi bir artış yaşanıyor ve sabah 7'den kısa bir süre sonra zirveye ulaşıyor. Bu, günün en yüksek fiyat seviyesinin olduğu zaman dilimi.
  • Akaryakıt fiyatları daha sonra düşüyor, ancak sabah 9'dan sonra tekrar yükseliyor. Gün içerisinde, sabah 10:00, öğleden sonra 13:00, 15:00, akşamüzeri 17:00, akşam 19:00 ve 21:00 civarında yükselme oluyor ve daha sonra düşüyor.
  • Saat 22:00'den itibaren premium E10 benzin ve dizel fiyatları, nispeten istikrarlı ve günlük ortalamanın biraz üzerinde olan gecelik seviyelerine geri dönüyor.
  • Ortalama yakıt fiyatları akşam 19:00 ile 20:00 arasında en düşük seviyede. Akşam 21:00'den 22:00'ye kadar olan sürede de uygun fiyatlar bulunabiliyor.

ADAC’ın seyahat edenler için tavsiyesi otoyol üzerindeki benzin istasyonlarından kaçınmak. Araştırmalar, otoyol üzerindeki yakıt fiyatlarının otoyol dışındaki istasyonlara göre litre başına yaklaşık 40 sent daha pahalı olduğunu gösteriyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş