ALMANYA

Almanya'da Deutschlandticket'a zam gündemde: Fiyat 59 euroya çıkabilir

Almanya genelinde satışta olan Deutschlandticket (Almanya Bileti) fiyatına önümüzdeki yıl en az 5, en fazla 10 euro zam yapılması planlanıyor.

Abone Ol

Almanya’da 49 euroya satılan Deutschlandticket’a (Almanya Bileti) önümüzdeki yıl yapılacak zam miktarı netleşiyor.  Federal ve eyalet hükümetleri tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre bilet fiyatı en az 5, en fazla 10 euro zam yapılabilir.

Uzmanlar, gelecek yıl 59 euroya varan fiyat artışının, daha önce aylık 49 euro olan sabit tarifeli biletin finansmanına devam etmek için yeterli olacağını belirtiyor.

Uzmanlar bu zam için, Federal ve eyalet hükümetlerinin her birinin bilet için 1,5 milyar euro bütçe ayırması ve önceki yıla ait talep edilmemiş fonları kullanmasına izin vermesi gerektiğini belirtiyor.

Federal eyaletlerin ulaştırma bakanları tarafından Eylül ayı sonunda yapılacak özel konferansta bilet fiyatına ilişkin nihai kararın alınması bvekleniyor.

Almanya’da şuanda her ay 11 milyondan fazla kişinin Deutschlandticket’ten faydalandığı belirtiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.