Almanya’da Baden-Württemberg eyaletinin 25 Temmuz'da, Bavyera eyaletinin ise 29 Temmuz'da yaz tatiline girmesiyle birlikte tüm eyaletler tatil döneminde olacak. Berlin, Brandenburg, Hamburg, Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern bölgelerinden de yoğun bir trafik dalgası bekleniyor. Alman Otomobil Kulübü ADAC bu bölgelerden yola çıkacak tatilcilerin trafiği daha da artıracağını öngörüyor.

Thüringen (31 Temmuz), Saksonya (2 Ağustos), Aşağı Saksonya (3 Ağustos) ve Saksonya-Anhalt (3 Ağustos) eyaletlerinde okulların yakında açılacak olması nedeniyle dönüş trafiğinde de yoğunluk bekleniyor. Tatilden dönenlerin yola çıkması, mevcut trafik yoğunluğunu daha da artıracak.

Seyahat tavsiyeleri
ADAC, seyahat planlarında esneklik gösterebilenlere, cuma, cumartesi ve pazar günleri yerine salı, çarşamba veya perşembe günlerini tercih etmelerini öneriyor. Ayrıca, yoğun trafikten kaçınmak için mümkün olduğunca erken veya geç saatlerde yola çıkılması tavsiye ediliyor.

Kamyon trafiği
Bavyera'da sel nedeniyle yürütülen kurtarma, yardım ve temizlik çalışmaları kapsamında kamyonların hafta sonları da yola çıkmasına izin veriliyor. 7,5 ton ve üzeri ağırlığa sahip kamyonlar için pazar ve resmi tatil günleri ile Tatil Seyahat Yönetmeliği kapsamındaki sürüş yasağı temmuz ayı sonuna kadar kaldırıldı. Bu durum otoyollarda kamyon trafiğini artıracak.

Otoyol inşaatları
Almanya'da şu anda 1.268 otoyol inşaatı devam ediyor. Bu güzergahlarda trafik sıkışıklığı riski özellikle yüksek. ADAC, sürücülere alternatif rotalar belirlemelerini öneriyor.

Sınır kontrolleri
Paris'te 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları nedeniyle Almanya-Fransa sınırında kontroller devam edecek. Ayrıca, Avusturya sınırındaki kontroller 11 Kasım'a, Polonya, İsviçre ve Çekya sınırlarındaki kontroller ise 15 Aralık'a kadar sürecek. Bu kontroller, sınır geçişlerinde ek zaman kaybına neden olabilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da bir markaya ait kaju fıstıkları geri çağrıldı Almanya’da bir markaya ait kaju fıstıkları geri çağrıldı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş