ALMANYA

Almanya’da ilk kez Mpox virüsünün yeni varyantı Klad1 tespit edildi

Almanya’da ilk kez Mpox (M çiçeği) vakası tespit edildi. Yurtdışından gelen bir kişide Mpox’un yeni varyantı olan Klad 1 virüsüne rastlandığı belirtildi.

Abone Ol

Almanya’da ilk kez Mpox (M çiçeği) vakası tespit edildi. Robert Koch Enstitüsü (RKI), yurtdışından gelen bir kişide Mpox’un (M çiçeği) yeni varyantı olan Klad 1 virüsüne rastlandığını açıkladı.

Ülkede her hangi bir ölüm vakası tespit edilmediğini belirten RKI, Almanya'da Klad 1 virüsünden kaynaklanan bir risk beklenmediğini ancak durumun çok yakından takip edildiğini belirtti.

Almanya’da Mayıs ayından bu yana Mpox’un Klad 2b virüsü görülüyordu. Ancak Klad 1 varyantı Afrika dışında ilk kez İsveç’te ve şimdi de Almanya’da görüldü.

Mpox (M çiçeği) virüsü 
Mpox (M çiçeği) virüsü, kemirgenlerden veya enfekte bireylerden bulaşan bir virüstür. Virüs, vücut döküntüleri, enfekte olmuş giysi veya eşyalarla temas yoluyla yayılır. 

İlk belirtiler, yüksek ateş, baş ve kas ağrıları, lenf bezlerinde şişlik ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklar olarak ortaya çıkar. 

Özel bir tedavi yöntemi olmayan hastalık, genellikle antiviral ilaçlarla tedavi edilir ve çoğu hasta birkaç hafta içinde iyileşir. 

Dünya Sağlık Örgütü, 2022'de ırkçılık ve ayrımcılık kaygısıyla "maymun çiçeği hastalığı (Monkeypox)" ismini, "mpox" olarak değiştirmişti. Ayrıca küresel bir sağlık acil durumu ilan etmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.