Almanya’da yaklaşık on iki milyon kiracı,  TV kablo bağlantısı ücretlerini ek maliyet olarak ödüyordu. Ancak 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren bu zorunluluk kaldırılıyor. 1 Temmuzdan itibaren geçerli olan yeni sistemde kiracılar kira bedeline dahil edilen Kablo TV ücretini (Nebenkosten) ödemek zorunda kalmayacak.

Yeni sisteme geçiş yapmadan önce kiracıların 30 Haziran’a kadar TV tekliflerini alıp almayacağını ve hangi (kablolu yayın, uydu, DVB-T2, İnternet  televizyonu veya diğer gibi) seçeneği tercih ettiğini belirtmek zorunda. 1 Temmuz itibariyle ev sahipleri, Kablo TV hizmeti sağlamaya devam edebilecek, ancak kiracılar bu hizmeti kullanmak mecburiyetinde olmayacak.

Uzmanlar kiracıların, doğal gaz veya cep telefonu hizmetlerinde olduğu gibi, Kablo TV bağlantıları için de farklı teklifleri değerlendirmesini öneriyor. Tüketici Koruma Merkezi (Verbraucherzentrale), ise bireysel sözleşmelerin toplu sözleşmelere kıyasla (ayda yaklaşık 2 veya 3 euro) biraz daha pahalı olabileceğini belirtiyor.
©Sonhaber.eu

2024'ün En Mutlu Şehirleri: Almanya ve Hollanda’dan 9, Belçika’dan 7, Türkiye’den 3 şehir listede 2024'ün En Mutlu Şehirleri: Almanya ve Hollanda’dan 9, Belçika’dan 7, Türkiye’den 3 şehir listede

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.