Federal İstatistik Ofisi yılın ikinci çeyreğindeki konut fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 düşmesine rağmen, bu yılın ilk çeyreğine göre yüzde 1,3 arttığını açıkladı. İstatistik ofisi bu artışın 2022’den bu yana çeyrek bazdaki ilk artış olduğunu belirtti.

Açıklanana rakamlara göre yılın birinci çeyreğine göre ikinci çeyrekteki fiyatlar sadece seyrek nüfusa sahip kırsal alanlardaki konutlarda düşme gösterdi. Tüm bölgelerde müstakil ve yarı müstakil konut fiyatları bir önceki çeyreğe kıyasla yükseldi.

bir önceki çeyreğe kıyasla son çeyrekte Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Düsseldorf'taki konut fiyatları dairelerde yüzde 1,6, müstakil ve yarı müstakil konutlarda ise yüzde 2,3 oranında arttı.

Bir önceki yıla göre kıyaslandığında dairelerin fiyatında  yüzde 1,5, evlerin fiyatında da yüzde 4 düşüş olduğu görüldü.

2023: son 60 yılın en büyük düşüşü
Federal İstatistik Ofisi'ne göre, 2023 yılında daire ve evler bir önceki yıla kıyasla ortalama yüzde 8,5 daha ucuz hale gelmişti. Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü (IfW) yaklaşık son 60 yılın en keskin fiyat düşüşünden söz etmişti. İlk çeyrekte fiyatlar bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 5,7 oranında düşmüştü.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye ve Avrupa ülkeleri kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye ve Avrupa ülkeleri kaçıncı sırada?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi