İslam karşıtı konuşmalarıyla bilinen aşırı sağcı politikacı Michael Stürzenberger, bugün Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim yakma eyleminde bıçaklı saldırıya uğradı. Olayda biri polis olmak üzere en az 3 kişi yaralandı. Saldırının hedefi olan Stürzenberger hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Saldırı nasıl gerçekleşti?
Aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin (AfD) 2013-2016 yılları arasında liderliğini yapan aktivist ve politikacı Michael Stürzenberger, Mannheim kentinde Bürgerbewegung Pax Europa (BPE) hareketinden bazı kişilerle ortaklaşa düzenlenen bir etkinliğe katıldı.

almanya bıçaklı saldırı

Eylem sırasında bir adam Stürzenberger’e bıçakla saldırdı. Çevredekiler adama müdahale etti. 
Çevredekiler adamı uzaklaştırmaya çalıştı.

Almanya’da Temmuz’da yürürlüğe girecek değişiklikler Almanya’da Temmuz’da yürürlüğe girecek değişiklikler

saldırgan mannheim

Ancak saldırgan kendini kurtararak bir memuru sırtından bıçakladı. O sırada başka bir polis memuru saldırgana ateş ederek yaraladı. 

manheim saldırı

Stürzenberger ve diğer yaralılar hastaneye kaldırıldı. Stürzenberger’in ameliyata alındıüğı belirtildi. Saldırganın durumu şu anda belirsizliğini koruyor. 

saldırgan 01

Sosyal medyada yayılan görüntülerde saldırganın bir polisi ensesinden bıçakladığı sırada polis tarafından vurulduğu görüldü.

Mannheim polisi olayla ilgili “Bugün saat 11.35 sıralarında Mannheim'daki pazar meydanında çok sayıda kişiye saldırı düzenlendi. Yaralanmaların boyutu ve ciddiyeti hakkında henüz bilgi verilmedi. Daha sonra saldırgana karşı ateşli silah kullanıldı. Bunun sonucunda saldırgan da yaralandı. Kurtarma ve acil durum hizmetlerinin yanı sıra kurtarma helikopteri de görev başında. Halk için herhangi bir tehlike yoktur. Kurpfalzkreisel ile Paradeplatz arasındaki demiryolu trafiği bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı” açıklamasında bulundu.

Michael Stürzenberger kimdir?
59 yaşındaki Stürzenberger Alman İslam karşıtı söylemleri ile biliniyor. Aktivist ve Die Freiheit siyasi partisinin eski başkanı olarak tanınan Stürzenberger’in bir blogu var ve İslam karşıtı Sivil Hareket Bürgerbewegung Pax Europa’nın (BPE) bir üyesi. Stürzenberger  ayrıca Almanya'da bir cami inşaatına karşı başlattığı girişimle tanınıyordu. 

Stürzenberger daha önce biri bir polise hakaretten, diğeri de dinlere hakaretten iki kez hüküm giydi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.