Federal yol polisi ve yerel polis bölgeleri, direksiyon başında dikkat dağınıklığına karşı gerçekleştirilen beşinci ulusal denetim günlerinde, 1.934 sürücüyü cep telefonu kullanırken yakaladı. Bu sürücülerden 427’sinin ehliyetine el konuldu.

21 ve 22 Mayıs tarihlerinde yapılan bu ekstra kontroller sırasında, polis ekipleri direksiyon başında cep telefonu kullanan sürücülerin yanı sıra, 114 sürücüyü örneğin makyaj yaparken veya gazete okurken yakalandı.

Direksiyon başında cep telefonu kullanımı, hala trafik kazalarının başlıca nedenlerinden biri olarak görülüyor. 2023 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen bir önceki denetimlerde, direksiyon başında cep telefonu kullanan 2.522 sürücü ve diğer dikkat dağıtıcı unsurlar nedeniyle de 412 sürücü tespit edilmişti.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Belçika’nın en mutlu kesimi: Öğrenciler ve emekliler Belçika’nın en mutlu kesimi: Öğrenciler ve emekliler

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.