ALMANYA

Almanya’da otobüste bıçaklı saldırı: 3’ü ağır 6 kişi yaralandı

Almanya’da bir hafta içinde ikinci bıçaklı saldırı gerçekleşti. Siegen'deki saldırıda 3’ü ağır 6 kişi yaralandı. Polis 32 yaşındaki saldırganı gözaltına aldı.

Abone Ol

Almanya'nın Solingen kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra Dortmund ile Frankfurt arasında kalan Siegen kentinde Cuma akşamı bıçaklı saldırı gerçekleşti. Bir otobüste meydana gelen bıçaklama olayında, üçü ağır olmak üzere en az altı kişinin yaralandığı duyuruldu.

Polisin açıklamasına göre saldırı yerel saatle akşam 19:40 sularında meydana geldi. Siegener Zeitung'a göre bıçaklı saldırı anında, otobüste çoğu çocuk ve gençlerden oluşan en az kırk yolcu bulunuyordu. Araç, o sırada Köln'ün yaklaşık 75 kilometre doğusundaki Siegen kentinde düzenlenen bir festivale doğru yol aldığı belirtildi.

Otobüs şirketi sözcüsü, şoförün olayın hemen ardından aracı yol kenarına çekip tüm kapıları açtığını açıkladı. O sırada tesadüfen yakınlarda bulunan bir ilk yardım görevlisi, Alman medyasına kanlar içinde insanların otobüsten koşarak çıktığını gördüğünü söyledi, "Bazıları panikle yakınlardaki ormana kaçtı, diğerleri ise yardım için bağırıyordu." dedi.

Yolcuların polise haber vermesi üzerine Alman vatandaşı olan kadın gözaltına alındı. Alman kadının, yardım ekipleri geldiğinde teslim olduğu bildirildi. Kadının daha önce uyuşturucu suçları nedeniyle adli makamlar tarafından tanındığı, oldukça şaşkın göründüğü ve muhtemelen alkol ve/veya uyuşturucu etkisi altında olduğu iddia edildi.

Polis raporlarına göre, 16 ile 30 yaşları arasındaki altı yaralı, Siegen'de ikamet ediyor. Yaralılardan ikisi dün gece evlerine dönebildi, bir kadın ise kendi isteğiyle hastaneden taburcu oldu. Alman medyasına göre, diğer üç kişinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Polis yetkililerince bu sabah yapılan açıklamada saldırının terörle iltisaklı olmadığı ve nedeninin henüz belirlenemediği belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.