FDP lideri ve Maliye Bakanı Christian Lindner Alman Kimya Endüstrisi Birliği (VCI) tarafından Berlin'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, pandemi yıllarında getirilen telefonla hastalık izni alma döneminin ekonomiye zarar verdiğini belirterek, bu uygulamanın kaldırılmasından yana olduğunu dile getirdi.

Bakan “Gelecekte insanlar hasta olduklarını bildirmek için tekrar doktora gitmek zorunda kalacaklar ve bunu telefonla yapamayacaklar” dedi.

Kimseyi düzenlemeyi istismar etmekle suçlamak istemediğini dile getiren Lindner, “Almanya'daki yıllık hastalık oranı ile bürokrasiyi azaltmanın iyi bir yolu olarak düşünülen bu tedbirin uygulamaya konulması arasında doğrudan bir etki var.” dedi.

Telefonla hastalık izni alınması
Aralık 2023'te doktorlar, sağlık sigortası şirketleri ve kliniklerden oluşan Ortak Federal Komite kalıcı bir düzenleme yapılmasına karar verdi ve telefonla hastalık izni alma uygulamasının yürürlüğe girmesine etki etti.

Bu uygulama sayesinde hastalar artık muayenehane tarafından tanınıyorlarsa ve ciddi hastalık belirtileri göstermiyorlarsa telefonla hastalık izni alabiliyorlardı. 
©Sonhaber.eu

Avrupa'da Boris fırtınası: 10 kişi hayatını kaybetti! Almanya ve Avusturya tetikte! Avrupa'da Boris fırtınası: 10 kişi hayatını kaybetti! Almanya ve Avusturya tetikte!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi