ALMANYA

Almanya’da uzun süreli işsizlere 1.000 euro işe başlangıç ikramiyesi

Almanya’da hükümet istihdamı artırmak için uzun süre işsiz olan ve yeniden iş hayatına giren kişilere bir defaya mahsus 1000 euro ikramiye verecek.

Abone Ol

Almanya’da trafik ışığı hükümetinden Vatandaşlık Parası ile ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Hükümet özellikle uzun süreli işsizlerin sayısını düşürmek ve istihdamdaki açığı kapatmak için, sigortalı işe girenlere “Başlangıç Finansmanı” adı altında bir defaya mahsus olarak 1000 euro vermeyi planlıyor. Bu ikramiyeden yararlanan kişiler artık Vatandaşlık Parası’ndan yararlanamayacak.

Hükûmetin planına göre, en az 12 ay boyunca sosyal güvenlik primine tabi bir işte çalışanlara 1.000 euro ikramiye verilecek. Bu ikramiyeyi alanlara 24 ay boyunca yeni bir ikramiye verilmeyecek. Bu sayede, ikramiye alıp yeniden Vatandaşlık Parası’na başvurma riski de ortadan kalkacak.

Çalışmaya başlayan kişiye ödenecek olan ikramiye, konut yardımı veya çocuk yardımı gibi desteklerde gelir olarak hesaplanmayacak.

Bu uygulamaya karşı çıkanlar da bulunmakta. Özellikle CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, uygulamayı “saçma” olarak nitelendirdi ve aslında çalışabilecek durumda olan herkesin çalışmak zorunda olduğunu, aksi hâlde sosyal yardım hakkı bulunmadığını belirtti.

Vatandaşlık Parası yardımları
Almanya’da yaklaşık 5,6 milyon kişi Vatandaşlık Parası'ndan (Bürgergeld) yararlanıyor. Tek başına yaşayanlar veya çocuklarını tek başına yetiştiren ebeveynler 563 euro Vatandaşlık Parası alıyor. Çiftlere kişi başı 506 euro ödeniyor. Çocuklar için ödenen yardım ise yaşa bağlı olarak 357 ila 471 euro arasında değişiyor. Ayrıca sağlık sigortası, barınma ve ısınma masrafları da kamu bütçesinden karşılanıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.