Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Gazlı içecekler, yani meşrubatlar, birçok kişi için günlük bir keyif olabilir, ancak bu alışkanlık ciddi sağlık riskleri taşıyor. Son araştırmalar, şekerli içeceklerin her yıl dünya çapında milyonlarca diyabet ve kardiyovasküler hastalık vakasına neden olduğunu ortaya koyuyor.
Araştırmalara göre, her yıl yaklaşık 1,8 milyon tip 2 diyabet vakası ve 1 milyondan fazla kardiyovasküler hastalık bu içeceklerin tüketimiyle ilişkilendiriliyor. Gazlı içeceklerdeki aşırı miktarda şeker ve kalori, doyurucu bir etki yaratmadığından, gereğinden fazla kalori alımına yol açarak kilo artışını ve obeziteyi tetikliyor.
Bu içeceklerdeki şekerin yaklaşık yarısı fruktozdan oluşuyor. Fruktoz, karaciğerde işleniyor ve bu durum karaciğer yağlanmasına yol açarak diyabet ve kalp hastalıkları riskini artırıyor.
Hollandalı internist-endokrinolog Martijn Brouwers'a göre, gazlı içeceklerin tüketimi kadınlarda erkeklik hormon seviyelerinin artmasına neden olabiliyor. Bu durum, akne, aşırı tüylenme ve kısırlık gibi sorunlara yol açabiliyor.
Alternatif olarak tercih edilen meyve suları ve spor içecekleri de genellikle yüksek miktarda şeker içeriyor ve sağlıklı bir seçenek olarak kabul edilmiyor.
Sağlığınızı korumanın en iyi yolu ise oldukça basit: bol su tüketmek.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pixabay (Arşiv)
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.