Furniture at Work araştırmacıları, Covid19 pandemisi döneminde hayatımıza giren ve birçok sektörde kalıcı hale gelen evden çalışma yöntemini araştırdı. Araştırmacılar bu yöntemin yaygın kullanılması halinde 70 yıl sonra evden çalışan insanların neye benzeyeceğini araştırdı. Ortaya çıkan: Kamburluk, şekil bozukluğu, aşırı kilo, gözlerde ve ellerde hasar.
Furniture at Work araştırmacıları, evden çalışılırken, uygun bir ortama sahip olmamanın etkilerini görselleştirmek için Leeds Üniversitesi’nin araştırmasından yararlandığını belirtiyor. üniversite4 daha önce yaptığı bir çalışmada İngiltere'de evden çalışanların üçte birinin evlerinde özel bir çalışma alanı bulunmadığını ortaya çıkartmıştı.
Evden çalışanlar 70 yıl sonra böyle gözükecek
Dailymail'de yer alan habere göre, çalışmada “Anna” adı verilen bir sanal karakter kullanıldı ve bu karakterin 70 yıl sonra neye benzeyeceğinin simülasyonu yapıldı.
Araştırmacılar, "Anna, sürekli teknolojik cihazlar kullanması, uzun süreler ekrana bakması ve uygun olmayan duruşu nedeniyle birçok fiziksel bozuklukların yanı sıra muhtemelen akıl sağlığı sorunlarıyla da karşı karşıya kalacak" ifadelerini kullandı.
Çalışmada, "Anna"nın yatakta çalışmasının sırtta kamburlaşma, omuzlarda şekil bozulmasına yol açabileceği, sürekli ekran kullanımının gözlerinin kızarmasına ve şişmesine ve uzun süreli fare kullanımının da ellerinin pençeleşmesine neden olabileceği belirtildi.
Ayrıca, hareketsizlikten dolayı aşırı kilolu olma riski taşıyan "Anna"nın yeterince temiz hava alamaması nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıflayacağı, sürekli endişe ve depresyona maruz kalacağı kaydedildi.
Sağlık uzmanlarının evden çalışanlara tavsiyesi: Hareket edin!
United Medical Education'ın kurucusu Brian Clark, evden çalışan kişilerin özellikle sırt ve boyun ağrısından kaçınmak için, vücutlarını esnetmesi ve düzenli aralarla işine ara verip hareket etmesi gerektiğini belirtiyor. Clark ayrıca evden çalışanların özel bir çalışma alanı oluşturması tavsiyesinde de bulunuyor.
Proactive Healthcare Direktörü Sarah Gibson ise "20-20-20" kuralına dikkat çekiyor. Gibson bu yöntemi, "Her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca ekranınızdan başka bir yere bakın ve 20 feet (yaklaşık 6 metre) uzaktaki bir nesneye odaklanın" şeklinde açıklıyor.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.