DÜNYA

Avusturya Pazar günü sandık başına gidiyor

Avusturya Ulusal Meclis seçimleri bu hafta Pazar günü yapılacak. Anketler, aşırı sağcı FPÖ’nün yüzde 27 oy oranıyla önde olduğunu gösteriyor.

Abone Ol

Avusturya’da 29 Eylül Pazar günü (yarın) Ulusal Meclis seçimleri yapılacak, milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Seçim öncesi yapılan anketler aşırı sağcı FPÖ’nün sandıktan birinci parti çıkma olasılığının olduğunu, ikinciliğin ise ÖVP ve SPÖ partilerinin arasında çekişme yaratacağını gösterdi.

Elde edilen son anket sonuçlarına göre, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) yüzde 27 oy oranıyla birinci sırada. Avusturya Halk Partisi (ÖVP) yüzde 25 ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ise yüzde 21 oy oranlarına sahip.

Avusturya Haber Ajansı'nın anket sonuçlarına göre bu üç partiyi yüzde 10 oranıyla NEOS ve yüzde 8 oy oranıyla Yeşiller takip ediyor. Bira Partisi ve KPÖ anket sonuçlarına göre yüzde 3 oy oranına sahip. bu iki partinin barajı geçebilmesi için yüzde 4 oy oranı elde etmesi gerekiyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Faheem Ahamad - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.