BELÇİKA

Belçika Çalışma Bakanı Zuhal Demir, beş Türk imamın çalışma izinlerini iptal etti

Belçika’nın Flaman bölgesinde, farklı şehirlerde görev yapan beş Türk imamın çalışma izinleri, maaşlarının Türkiye’den ödendiği nedeniyle iptal edildi.

Abone Ol

Flaman Çalışma Bakanı Zuhal Demir, beş Türk imamın maaşlarının Türk devleti tarafından ödendiği gerekçesiyle çalışma izinlerini iptal etti. Bakan, imamlar hakkında yürütülen bir incelemede, maaşların Türkiye Hükümeti tarafından finanse edildiğinin ortaya çıktığını ve bunun yasalara aykırı olduğunu belirtildi.

Demir’in ofisinden yapılan açıklamada iş izni iptal edilen imamların Anvers, Gent, Diest, Sint-Niklaas ve Lommel’deki camilerde görev yapan imamlar olduğu kaydedildi.

Mayıs ayında yürürlüğe giren yeni Flaman yasalarına göre, Belçika’da çalışan ve yabancı hükümetler tarafından finanse edilen göçmenlere çalışma izni verilmiyor. Belçika, bu düzenlemeyle dış müdahaleler yoluyla gelen tehditleri azaltmaya çalışıyor.

Söz konusu imamların 4 yıldır Belçika’da çalıştığı ve Türk devleti adına maaş alan memurlar olarak değerlendirildiği belirtildi.

Söz konusu beş imamın çalışma izinlerinin iptal edilmesinin ardından üç ay içerisinde Belçika’yı terk etmeleri ya da başka bir iş bulmaları gerekiyor. İmamların ayrıca karara, 60 gün içerisinde Danıştay’a temyiz başvurusu yapma hakkı bulunuyor.

Belçika’da diyanete bağlı, 43’ü Flaman bölgesinde olmak üzere toplam 60 cami bulunuyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.