BELÇİKA

Belçika polisi yeni bir dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyardı

Belçika polisi kapı kapı dolaşarak vatandaşları kandıran ve iş bitiminde çok yüksek fatura çıkartan sözde tamirciler konusunda uyardı.

Abone Ol

Turnhout bölgesinde insanların kapılarına giderek yolunu temizleme gibi ufak işler yapabileceklerini belirten sözde tamirciler, iş bitiminde oldukça yüksek fatura çıkartarak insanları kandırmaya başladı.

Bölge polisinin yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde üç adamın, bir kadının kapısını çalarak uygun fiyata giriş yolunu temizlemeyi teklif ettiği ancak, iş bittikten sonra aniden kararlaştırılan miktardan çok daha fazlasını talep ettikleri belirtildi.

Polis, genellikle kapı kapı dolaşarak bu şekilde iş teklif eden dolandırıcıların hizmetlerini sunarken iş bitiminde hemen para istediğini, ya tam olarak işi tamamlamadan parayı alıp ortadan kaybolduklarını ya da iş öncesi istenen rakamdan çok daha yüksek rakamlar talep ettiklerini dile getirdi.

Polisin yaptığı açıklamada, "Kapınıza davetsiz gelen bu tür ani tekliflere yanıt vermeyin. Asla peşin ödeme yapmayın, mümkünse araçlarının fotoğraflarını çekin, plaka numaralarını not alın ve kartvizitlerini veya broşürlerini saklayın. Dolandırıldığınızı düşünüyorsanız veya tehdit edildiğinizi hissediyorsanız hemen 101 numarasını arayın" denildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.