BELÇİKA

Belçika ve Hollanda için aşırı sıcak uyarısı

Bugün Hollanda ve Belçika’da yılın en sıcak günü yaşanabilir. Her iki ülkede de bazı bölgeler için sarı bazıları için turuncu kodlu alarm verildi.

Abone Ol

Hollanda’nın özellikle güneyinde ve Belçika’nın Doğu ve Batı Flaman bölgeleri ile Hainaut'ta aşırı sıcak nedeniyle alarm seviyesi yükseldi. Her iki ülkede belirtilen bölgelerde sıcaklıkların 35 dereceye kadar çıkacağı tahmin edilmekte.

Hollanda’da aşırı sıcak ve nem uyarısı
Hollanda’da bugün, özellikle ülkenin güneyinde sıcaklıklar 32 ile 35 derece, diğer bölgelerde ise 28 ile 32 derece arasında seyredecek. Yüksek nem oranı ile birleşen bu sıcaklık bunaltıcı bir his yaratacak. Meteoroloji Enstitüsü KNMI, özellikle sağlığı hassas olan kişiler ve yoğun fiziksel aktivitelerde bulunan herkesin nefes darlığı gibi şikayetler yaşayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Maksimum sıcaklıklar kuzey kıyı bölgesinde 27 derecenin üstünde, ülkenin güneyinde ise 34-35 dereceye kadar çıkabilir. Bu akşam hava kuru olacak ve uzun süre sıcak kalacak. Gece biraz bulutlanma olacak ama büyük olasılıkla yağmur beklenmiyor. Minimum sıcaklıkların 22 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü doğuda sıcaklıklar 32 ile 35°C arasında olacak. Günün ilerleyen saatlerinde hava biraz soğuyacak. Yarın öğleden sonra ara sıra güneşli olacak. Yerel olarak güçlü bir gök gürültülü fırtına, dolu, rüzgar ve kısa süreli yoğun yağmur olasılığı var. Maksimum sıcaklıklar deniz kenarında 25 derece, doğuda ise 34 derece olacak. Yüksek nem oranı nedeniyle hava bunaltıcı hissedilecek. Akşam saatlerinde hava parçalı bulutlu olacak ve yerel olarak güçlü bir gök gürültülü fırtına, dolu, rüzgar ve kısa sürede yoğun yağmur görülebilir.

Belçika’da sarı ve turuncu kodlu alarm
Bugün, Belçika’nın Doğu ve Batı Flaman bölgeleri ile Hainaut için turuncu kodlu uyarı yayınlandı. Belçika Meteoroloji Enstitüsü KMI, yerel olarak sıcaklıkların 36 dereceye kadar çıkacağını tahmin ediyor. KMI, diğer bölgeler için alarm seviyesini sarı olarak açıkladı. Bu bölgelerde sıcaklığın 35 derecenin altında kalacağı tahmin ediliyor. Gece sıcaklıkların 25 derecenin altında olacağı öngörülüyor.

Salı günü hava daha kararsız bir yapıda olacak ve giderek daha fazla bulutlanma görülecek. Gün içinde yerel olarak gök gürültülü fırtına olasılığı artacak ve Salı’dan Çarşamba’ya geçen gece saatlerinde fırtına şeklinde yağışlar olabilir. Hava yine sıcak olacak, gün içerisinde ülkenin orta kesimlerinde en yüksek sıcaklık yaklaşık 30 derece, deniz kenarında 24 derece ve Kempen’de 32 derece olacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.