Belçika’da seçmenler yerel hükümet seçimi için Pazar günü sandık başına gitti. İlk alınan sonuçlara göre birçok şehirde mevcut iktidarda bulunan partiler yerini korudu. Flaman milliyetçi parti Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA), Antwerpen'de birinci parti olarak sandıktan çıktı. Vlaams Belang ise ilk kez bir belediye başkanı çıkarttı.

Anketler, Antwerpen'de Bart De Wever ın başkanlığındaki N-VA ile aşırı sol Jos D'Haese'nin başkanlığındaki PVDA arasında başa baş bir yarış olacağını öngörüyordu. Ancak solun büyük yükselişi gerçekleşmedi. Mevcut Antwerpen Belediye Başkanı Bart De Wever, oyların yüzde 37'sinden fazlasını alarak açık ara en büyük parti olarak kaldı. PVDA ise yüzde 20 civarında oy alabildi. N-VA, tek bir partiyle istikrarlı bir çoğunluk oluşturabilecek durumda.

Belçika’da bazı peynirler listeria bakterisi nedeniyle geri çağrıldı Belçika’da bazı peynirler listeria bakterisi nedeniyle geri çağrıldı

Brüksel ve Valonya'da da iktidardaki partiler yerlerini korudu. Brüksel'de, Belediye Başkanı Philippe Close'un sol Parti Socialiste (PS) yönetimde kalmaya devam etti. PS, ayrıca Valon şehirleri Liege ve Charleroi'da da yeniden en büyük parti oldu.

Aşırı sağcı parti Vlaams Belang ilk belediye başkanını çıkardı
Aşırı sağcı parti Vlaams Belang, ilk kez bir belediye başkanını çıkarttı. Vlaams Belang'ın bir kolu olan Forza Ninove partisi, Pazar günü Ninove'de mutlak çoğunluğu elde etti. Guy D'haeseleer, Doğu Flaman şehri Ninove'nin belediye başkanı olacak. Ancak Doğu Flaman savcılığı Ninove'de olası seçim sahtekarlığına dair bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın ne üzerine olduğu henüz net değil.

Flaman Bölgesinde, yakın zamanda seçim kuralları değiştirdi. Yeni kurala göre, en büyük partinin liste başı adayı otomatik olarak yeni belediye başkanı oluyor.

Genel olarak Flaman Bölgesinde büyük şehirlerde mevcut belediye başkanları güçlü konumlarını korudu. Brügge, Gent, Aalst, Mechelen ve Hasselt gibi şehirlerde mevcut partiler yine sandıktan birinci parti olarak çıkmayı başardı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi