Belçika’nın Flaman bölgesinde önümüzdeki ayın başından itibaren kalıcı atamanın sona ermesi ve toplu taşıma geri ödemelerinde iyileşme gibi yürürlüğe girecek bir dizi değişikliği sizler için listeledik.
İşte o değişiklikler…
Kariyer molası başvuruları
1 Haziran'dan itibaren kariyer molası (Loopbaanonderbreking) başvurusu yapmak isteyenler, bunu ya çevrimiçi ya da yazılı olarak yapmak zorunda olacaklar. Karma başvurular artık mümkün olmayacak. Yazılı başvuru prosedürü bu yılın sonuna doğru tamamen kaldırılacak. Çevrimiçi başvuru bilgileri Break@work platformunda bulunabilir.
RVA, eğitim veya askerlik için yapılan başvuruların henüz çevrimiçi yapılamayacağını belirtti. Valon ve Brüksel bölgelerine bağlı bölgesel, il, belediye veya topluluk idareleri için yapılan kariyer molası ve zaman kredisi başvuruları hala yazılı olarak yapılabiliyor.
Çalışanlar için toplu taşıma geri ödemeleri
1 Haziran'dan itibaren işe trenle giden ve üçüncü taraf ödeme sistemine hak kazanmayan çalışanlar, tren abonelikleri için daha az ödeyecekler. De Lijn ve MIVB abonelikleri de çalışanlar için daha ucuz olacak.
Yaklaşık 100 bin yolcu, işverenlerinden abonelik ücretlerinin en az yüzde 71,8'inin geri alabilecek. Ayrıca federal hükümet de yüzde 7,5 oranında katkıda bulunacak. Böylece çalışanların kendi ödemeleri yüzde 44'ten yüzde 20'ye düşecek.
2025-2029 yılları arasında NMBS'nin olası fiyat artışları durumunda, hükümet otomatik bir uyarlama sağlayacak ve bu yıllık artış maksimum yüzde 2,5 olacak. Tele-çalışanlar için önemli olan Flex Abonelikler için de işverenlerin minimum katkısı sağlanacak. MIVB ve De Lijn'in aylık abonelikleri de daha iyi geri ödenecek.
Flaman hükümetinde sözleşmeli personel dönemi başlıyor
1 Haziran 2024'ten itibaren Flaman hükümetinde sürekli kadrolar büyük ölçüde kaldırılacak ve yeni personel sadece sözleşmeli olarak işe alınacak.
Bu değişim, personel politikalarının modernizasyonunun bir parçası olarak devreye alındı ve sendikalarla yapılan zorlu müzakerelerin ardından geldi.
Şu anda Flaman memurlarının yaklaşık yüzde 70'i sürekli kadroda, yüzde 30'u ise sözleşmeli çalışmakta. Sözleşmeli kadroda olan memurlar daha yavaş maaş artışı, düşük emeklilik ve daha az sağlık sigortası tazminatı gibi, daha az avantajlara sahip.
Reform yalnızca yeni işe alımları kapsayacak ve mevcut personeli etkilemeyecek. Öğretmenler bu değişiklikten etkilenmeyecek, bazı üst düzey pozisyonlar için sürekli kadro mümkün olmaya devam edecek.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.