Flaman Eğitim, Adalet ve Çalışma Bakanı Zuhal Demir, aile içi şiddet ve ağır suçlarda alkolün rolünü tespit etmek için yeni bir pilot proje başlatıyor. Bakanın ofisinden yapılan açıklamada projede alkol tüketimini ölçen ayak bilekliklerinin kullanılacağı belirtildi.

Hollanda, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sözü edilen alkol ölçer bileklikler birkaç yıldır kullanılıyor ve olumlu sonuçlar veriyor. 

Tüketilen alkolün yüzde 95’i karaciğer tarafından parçalanırken, yüzde 4’ü nefes ve idrar yoluyla, yüzde 1’i ise ter yoluyla atılıyor. Bileklik de vücuttaki alkol oranını ter yoluyla ölçüyor. Cihazda bulunan üç sensör, bilekliğin ciltle temasını, vücut sıcaklığını ve terde alkol olup olmadığını tespit ediyor. 

Ağır suçlar ve aile içi şiddet gibi alkolün etkili olduğu vakalarda kullanılacak olan cihaz, 24 saat boyunca kullanıcıyı izliyor ve sonuçlar yetkili makamlara günlük olarak iletiliyor. Böylece kontrolleri atlatmak imkansız hale geliyor.

Bu alkol ölçer bileklik, ağır suçlar ve aile içi şiddet gibi alkolün etkili olduğu vakalarda kullanılacak. 

Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son

Bakanlık, ilerleyen süreçte bu teknolojinin trafik suçlarında da kullanabileceğini belirtiyor. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi