BELÇİKA

Belçika’da araç muayenesini geciktirenlere ceza geri geliyor

Belçika’da araç muayenesini zamanında yaptırmayan sürücüler için ceza uygulaması geri dönüyor. Uygulama 21 Eylül itibariyle yürürlüğe giriyor.

Abone Ol

Belçika’da 1 Eylül'den itibaren araç muayenesini geçiren sürücüler yeniden ceza ödemek zorunda kalacak. Geçen yıl kaldırılan cezalar, muayene merkezlerindeki bekleme sürelerinin azalmasıyla birlikte geri geliyor.

1 Eylül 2024 tarihinden itibaren, aracını muayeneye birkaç gün veya 1 kaç hafta (1 aydan az) geç götürenler 9,80 euro ceza ödeyecekler. Gecikme altı ayı bulursa, bu ceza 35 euroya kadar çıkabilecek.

Geçen yıl haziran ayında muayeneye bir aydan az gecikenler için cezalar, muayene merkezlerindeki uzun bekleme süreleri nedeniyle geçici olarak kaldırılmıştı.

Mobilite ve Kamu Çalışmaları Departmanı tarafından yapılan açıklamada, "Muayene merkezlerindeki uzun kuyruklar, merkezlerdeki kapasitenin artırılması, kontrolörlerin daha az devamsızlık yapması ve yeni alınan önlemler sayesinde önemli ölçüde kısaldı," denildi. Bu gelişmelerin ardından geçici istisna gereksiz hale geldi ve ceza uygulaması yeniden yürürlüğe girdi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.