Bir barbekü veya parti sonrası alkollü araç kullanmaktan kaçınmak için bir komşu veya arkadaşınızdan sizi eve bırakmasını istemek iyi bir fikir olabilir. Bu durumda, araç sigortanız geçerliliğini korur. Ancak, dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar vardır.

Independer.be aracınızı ödünç verirken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda şu bilgileri veriyor:

Üç tip sürücü
Arabanın ana sürücüsü, aracı en sık kullanan kişidir. 'Ara sıra kullanan sürücü' ise arabayı ayda üç kereden az kullanan kişidir. Eğer aracınızı daha sık ödünç veriyorsanız, arkadaşınız veya komşunuz 'düzenli/güncel sürücü' haline gelir. Bu durumda, sigorta şirketinize bu durumu bildirmeniz gerekir. Sigorta poliçenizde 'düzenli/güncel sürücü' olarak belirtilmelidir ve aynı adreste ikamet etmelidir. Bu şartlar bir komşu için geçerli değildir. Ancak evde yaşayan kızınız veya oğlunuz aracı düzenli olarak kullanıyorsa, sorun yoktur.

Kaza durumu
Komşunuz veya arkadaşınız sizin aracınızla kaza yaparsa, arabada sizin de olup olmamanız önemli değildir. Aracınızı ödünç alan ve kazaya neden olan bir kişi, BA (Sivil Sorumluluk) sigortanız kapsamındadır. Bu sigorta, karşı tarafa verilen zararı tazmin eder.

Ancak dikkat: Kasko sigortanız yoksa, aracınıza verilen hasar karşılanmaz. Bu nedenle, bir şeylerin ters gitmesi durumunda komşunuz veya arkadaşınızla önceden net düzenlemeler yapmanız önemlidir.

Hasarsızlık yılları ve prim
Aracınızı ödünç vermenin bir başka önemli dezavantajı daha vardır. Komşunuz veya arkadaşınız aracınızla bir kazaya neden olursa ve kusurlu ise, bu durum hasarsızlık yıllarınızı ve dolayısıyla priminizi etkiler. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Gurbetçi çiftin 10 yıldır banka kasasında biriktirdiği 8 kilo altın, yok oldu! Gurbetçi çiftin 10 yıldır banka kasasında biriktirdiği 8 kilo altın, yok oldu!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş