BELÇİKA

Belçika'da Ardennen bölgesine girmek için yol ücreti alınması planlanıyor

Valonya hükümeti, bölgede geçerli olacak bir yol vinyeti uygulaması başlatmayı planlıyor. Yani Ardenen'a gitmek için ödeme yapmak zorunda kalabiliriz.

Abone Ol

Valonya hükümetinde yer alan MR partili Georges-Louis Bouchez ve Les Engagés partisinden Maxime Prévot tarafından Valon Bölgesi ve Fransız Topluluğu arasında sunulan yeni koalisyon anlaşması teklifine göre, diğer bölgelerden ve ülkelerden gelenler Ardenen bölgesinin de içinde olduğu Valon bölgesinde yol vinyeti ödemek zorunda kalacak.

Bu taslağın kabul edilmesi halinde Valonya yol ağında araç kullanmak isteyen Flamanler, Brükselliler ve tüm yabancılar bir yol vinyeti satın almak zorunda kalacak. Bouchez ve Prévot, bu yeni vergi ile kullanıcıları Valon yollarının kalitesine katkıda bulunmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Valon sakinleri ise araç vergilerinin düşürülmesi ile telafi edilecek.

Bu vinyetin ne zaman, ne kadar ve hangi şekilde uygulanacağı henüz belli değil. MR ve Les Engagés'in Valon planlarının ne kadar somutlaşacağı belirsizliğini koruyor. Yol vinyetinin yürürlüğe girmesi 2029'un sonlarına planlandığından, uygulama öncesi birçok değişiklik olabileceği belirtiliyor.

Diğer bölgelerde durum
Flaman bölgesinde yol vinyeti konusu henüz tartışılmadı, ancak şimdiden olumsuz karşılanıyor. Bunun yerine, araç sahipliğinden çok kullanımı vergilendiren kilometre vergisi daha olası görünüyor. Bu verginin, sürücülerin daha az araç kullanmasını teşvik edeceği belirtiliyor. Kilometre vergisini yalnızca Vooruit partisi destekliyor.

Brüksel'de ise, MR ve Les Engagés hükümet kurmaya çalışıyor ancak görüşmeler zor ilerliyor. PS partisi de katılabilir ancak kilometre vergisine sıcak bakmıyor. Önceki Brüksel hükümetinin akıllı kilometre vergisi planları Flaman ve Valonya tarafından reddedildi.

AB kuralları
Almanya'nın daha önce yabancılar için bir vinyet planı yapması üzerine, Avrupa Adalet Divanı, bu vinyetin "milliyet temelinde dolaylı bir ayrımcılık oluşturduğuna ve malların serbest dolaşımı ile hizmetlerin serbest sunumu ilkelerine aykırı olduğuna" karar vermişti. Dolayısıyla, Valonya bir vinyet uygulaması başlatabilir ancak karşılığında Valonlar için telafi niteliğinde bir şey uygulayamaz.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Ben_Kerckx - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.