Belçika’da Çocuk Yardımı miktarı enflasyona göre artacak Belçika’da Çocuk Yardımı miktarı enflasyona göre artacak

Bebeklerde ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan RSV virüsüne karşı geliştirilen yeni ilaç Beyfortus,  Belçika’da 1 Ekim itibariyle uygulanmaya başlıyor. Aşı zorunlu değil, ancak sağlık otoriteleri tarafından şiddetle öneriliyor. Kampanyadan sonra aşı yaptırmak isteyen aileler ise neredeyse 690 euro daha fazla ödemek zorunda kalacak.

RSV (Respiratuvar Sinsityal Virüs), özellikle bir yaşın altındaki bebeklerde ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilen bir virüs. RSV, bebeklerde en yaygın solunum yolu enfeksiyonlarına neden olmakta.

Beyfortus aşısı, hastaneye yatış riskini yüzde 80 oranında azaltarak bebekleri koruma altına alıyor. Uzmanlar, bu aşının bebeklerin sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguluyor ve ebeveynlerin aşılamayı geciktirmemelerini öneriyorlar.

Aileler, hükümet tarafından geri ödeme kapsamında olan ve 1 Ekimde başlayacak ilaç kampanyasında sadece 12 euro ödeme yapıyor.

Kampanya döneminden sonra, yani 31 Ekimden sonra çocuğuna bu ilacı yaptırmak isteyen aileler ise 700 euronun üzerinde ödeme yapmak zorunda kalacak.

“RSV nedir?, RSV aşısı nedir? Hangi yaş grubuna uygulanır?” gibi sorularınızın cevabı için bu habere göz atabilirsiniz.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi