BELÇİKA

Belçika'da bu hataya düşen bisiklet sürücüleri ehliyetini kaybediyor

Belçika’da yürürlükte olan kurallara göre, ehliyetinizi sadece araba sürerken değil, bisiklet sürerken de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Abone Ol

Trafikte direksiyon başında telefonla meşgul olduğunuz görüldüğünde, Belçika’da ehliyetinizi kaybetme riski taşıyorsunuz. Ancak, bu risk sadece araba sürerken değil, bisiklet sürerken de geçerli. Ehliyetinizi kaybetmemek için bu kurala dikkat etmeniz gerekiyor.

Belçika polisi için bu, her ne kadar öncelikli bir konu olmasa da sarhoşken bisiklet sürmek bir suç olarak kabul ediliyor. Sarhoş olarak bisiklet kullanmak, hem kendinizin hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini riske atmanız anlamına geliyor.

VRT NWS'te yer alan bilgilere göre, sarhoşken bisiklet süren bir kişi durdurulduğunda, polisin ehliyete 15 gün süreyle el koyma hakkı bulunuyor. Daha sonra kişi, polis mahkemesine çıkarılıyor ve mahkeme ehliyetin iptal edilip edilmeyeceğine karar veriyor.

Haberde ayrıca, mahkemelerin ehliyete el koyma süresini uzatmasının bir yıl öncesine kadar zorunlu olduğu belirtiliyor. Ancak polis hakimleri, artık bu uygulamayı rutin olarak yapmadıklarını, yalnızca ciddi bir ihlal söz konusu olduğunda ehliyeti yeniden iptal ettiklerini ifade ediyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Pexels User - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.