BELÇİKA

Belçika’da Çocuk Yardımı miktarı enflasyona göre artacak

Belçika’nın Flaman Bölgesinde üç partili yeni hükümet, çocuk yardımı miktarının enflasyona göre ayarlanmasına karar verdi.

Abone Ol

Flaman bölgesinde N-VA, CD&V ve Vooruit partilerinin koalisyonundan oluşan hükümetin bütçe görüşmeleri devam ederken, alınan kararlar da basına sızmaya başladı. Buna göre eski adı ile çocuk yardımı olan, Groeipakket'in yeniden tam olarak endeksleneceğine karar verildi. Belga haber ajansı bu bilginin çeşitli kaynaklardan doğrulandığını bildirdi.

Son birkaç yıldır, Groeipakket tutarları artık enflasyon artışına göre ayarlanmıyordu. Bunun yerine, yıllık olarak belirli bir tarihte sabit bir oranda artırma yapılıyordu. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda Groeipakket artık yeniden enflasyona endekslendi, başka bir değişle maaşlar ve emekli maaşları arttığında Groeipakket miktarı da otomatik olarak yükselecek.

CD&V için, Groeipakket'in yeniden enflasyona endekslenmesi, ailelerin alım gücünü desteklemek için önemli bir talepti.

Günün erken saatlerinde elde edilen bilgilerde, hükümetin 2027 yılında dengeli bir bütçe hedefini koruyacağı belirtildi. Eğitime ve refaha ek yatırımlar yapılacağı açıklandı.

Bütçe görüşmelerinden sızan bilgilere göre Çocuk bakımı için daha fazla yer açılacak, yaşlı bakımına ek kaynaklar sağlanacak ve engelli bireyler için bekleme listeleriyle mücadele edilecek.

Hükümetin tüm bunları finanse etme yollarından biri olarak hizmet çeklerinin daha pahalı hale getirilmesi planlanıyor. Fiyatlar artacak ve bu çeklerin vergi indirimlerinin kaldırılması da gündemde.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Pixabay (Arşif)

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.