Belçika’da okul çağındaki çocuklarının eğitimine gereken özeni göstermeyen ebeveynler için Belediye İdari Yaptırımı (GAS) cezası önerisi gündemde. Yeni Flaman hükümeti müzakerelerinde tartışılan bu tasarı, çocuğu devamsızlık yapan, okul faturasını ödemeyen ve hatta Hollandaca konuşmayan ailelere para cezası kesilmesini içeriyor.

Belçika’da Kevser Camii, belediyeye karşı açtığı tazminat davasını kaybetti Belçika’da Kevser Camii, belediyeye karşı açtığı tazminat davasını kaybetti

Tasarıya göre, çocuklarının okul faturasını ödemeyen, çocuğu sürekli devamsızlık yapan, okula geç kalan ya da okulla iletişimde Hollandaca (Flemenkçe) dilini kullanmayan ebeveynlere yönelik yaptırımlar getirilecek. Tasarının amacı ise ebeveynlerin çocuklarının eğitimine yönelik daha fazla sorumluluk almasını sağlamak.

Tasarı, özellikle eğitimde daha katı bir disiplin anlayışını savunan politikacılar tarafından destekleniyor. Ancak, ceza uygulamasının aşırıya kaçabileceği endişesini taşıyan CD&V (Hristiyan Demokrat) partisinden tasarıya itiraz ediyor.

Henüz müzakere sürecinde olan bu önerinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş