BELÇİKA

Belçika’da elektrik ve gaz aboneliklerini değişken tarifeye geçirmek daha kârlı olabilir

Belçika’da gaz ve elektrik aboneleri için Elektrik ve Gaz Düzenleme Komisyonu’ndan (CREG) önemli bir açıklama geldi. Tarifeyi değiştirmek, daha karlı olabilir.

Abone Ol

Elektrik ve Gaz Düzenleme Komisyonu (CREG), her hanenin sabit giderleri arasında yer alan gaz ve elektrik abonelikleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Komisyon, aboneliğini değiştirenlerin veya yeni abone olanların güncel tarifelerde faturalarının daha hesaplı hale geleceğini belirtti.

Belçika’da gaz ve elektrik fiyatları Ekim ayında, Eylül ayına kıyasla düştü. CREG'e göre bu durum, farklı enerji şirketlerindeki sözleşmeleri karşılaştırmak için iyi bir fırsat sunuyor.

VRT’de yayınlanan bir haberde, CREG’in yaptığı açıklamaya yer verildi. CREG, özellikle gaz ve elektrik fiyatlarının düştüğü bu dönemde tüketicilere, "Şimdi mevcut enerji sözleşmenizi diğer tedarikçilerin sundukları ile karşılaştırmak ve muhtemelen geçiş yapmak için iyi bir zaman." uyarısında bulundu.

CREG yetkilisi Laurent Jacquet, yaptığı açıklamada şu örneği verdi: "Doğalgaz için sabit tarifeden en ucuz tutar, en ucuz değişken tarifeli bir sözleşmeden %37 daha pahalı. Önceki aylarda bu fark %20 idi." Jacquet, elektrikte ise sabit ve değişken tarifeler arasında %30'luk bir fark olduğunu dile getirdi.

Değişken enerji sözleşmesi mi sabit enerji sözleşmesi mi?
Enerji tedarikçileri, tüketicilere belirli bir süre için (genellikle bir yıl) sabit bir tarife ya da piyasadaki değişikliklere göre aylık veya üç aylık dönemler halinde ayarlanan değişken bir tarife seçeneği sunuyor.

Değişken sözleşmelerde, sabit sözleşmelere kıyasla daha büyük bir fiyat düşüşü söz konusu olabilir. Bu nedenle, değişken tarife üzerinden yapılan bir sözleşme, enerji fiyatlarının yükselmesi durumunda daha fazla esneklik sunuyor ve sabit fiyatlı bir sözleşmeden daha avantajlı olabiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.