Flaman Brabant bölgesinde bulunan Leuven fare istilasına uğradı. Son birkaç aydır fare istilasıyla mücadele eden şehirde onlarca restoran ve fast food dükkanı bir süre kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Şimdi aynı sorun Lidl süpermarketinde yaşanıyor.

Federal Gıda Zinciri Güvenliği Ajansı'ndan (FAAV) Hélène Bonte Vaartkom yakınlarındaki Engels Plein'de bulunan Lidl süpermarketinde tespit edilen fare sorunu nedeniyle, sorun çözülene kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Emir Kir, Saint-Josse-ten-Noode belediye başkanlığına adaylığını koydu Emir Kir, Saint-Josse-ten-Noode belediye başkanlığına adaylığını koydu

Leuven şehri, yeme-içme sektörü çalışanları için haşere kontrolü hakkında bir dizi bilgilendirme akşamı düzenledi. Meclisi Üyesi Johan Geleyns de geçen yıl Ağustos ve Eylül aylarında fare istilası sorunu yaşandığını ve ilgili tüm hizmetlerle birlikte bir çalışma grubu kurulduğunu kaydetti.

Belediyenin de bu konu ile ilgili özellikle kamu alanlarında haşere kontrolü için büyük çaba sarf ettiğini belirten Geleyns, "Kanalizasyonlar düzenli olarak kontrol ediliyor. Paket servisi yapan işletmelerden kendi atıklarını, örneğin pizza kutularını temizlemeleri istendi. KU Leuven ile işbirliği içinde, öğrencilere de çöp bırakmamaları gerektiği söylendi çünkü bu haşereleri çekiyor.” dedi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Lidl Leuven

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş