BELÇİKA

Belçika’da Frankofon Toplumu Hükümeti okullara telefon yasağı getirdi

Belçika’da Fransızca konuşan toplumu temsil eden Frankofon Toplumu hükümeti, ilk ve orta okullarda akıllı telefonların eğlence amaçlı kullanımını yasakladı.

Abone Ol

Fransız Topluluğu Hükümeti’nin, çarşamba günü aldığı kararla, okullarda akıllı telefon ve internete bağlı diğer cihazların "eğlence amaçlı" kullanımı yasaklandı.

Belçika’nın Fransızca konuşan nüfusunu temsil eden ve genellikle Valon Bölgesi (Fransızca konuşulan güney bölgesi) ile Brüksel Başkent Bölgesi'nde yaşayan insanları kapsayan Frankofon Toplumu Hükümeti’nin kararı 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren hem ilköğretim hem de ortaöğretimde uygulanacak.

Bu kararla birlikte hükümet, daha önce açıklanan yasa taslağından daha ileri giderek, öğrencilerin tüm eğitim ağlarında bu cihazları kapalı tutmalarını zorunlu hale getirdi.

Zorunlu Eğitim Bakanı Valérie Glatigny, yasağın Dünya Sağlık Örgütü ve UNESCO'nun tavsiyelerine uygun olarak genişletildiğini belirtti. Bakan Glatigny, "Öğrencilerin akıllı telefonlara sahip olması mümkün, ancak okul sınırları içine girdiklerinde bu cihazları kapalı tutmaları gerekecek," dedi.
 
Birçok ülkede akıllı telefonların okullarda yasaklanması eğilimi artıyor. Flaman Bölge hükümeti, yalnızca ilköğretim seviyesinde bu yasağı uygulamayı planlarken, ortaöğretim düzeyinde sosyal medyanın gençlerin zihinsel sağlığı ve öğrenme performansı üzerindeki etkileriyle ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmayı hedefliyor.

Fransız Topluluğu, bu yeni düzenlemeyle birlikte öğrencilerin derslerine daha fazla odaklanmalarını sağlamayı ve sosyal medya etkisinden uzak bir öğrenim ortamı sunmayı hedefliyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.