Tanınmış hayır kurumlarına yapılan bağışlarda bu yıldan itibaren kişinin kimlik sicil numarasını vermesi gerekecek. Geçiş dönemi olarak uygulamaya alınan düzenleme 2025 yılında zorunlu hale gelecek.

2024 yılından itibaren, tanınmış hayır kurumlarına yapılan bağışlar için vergi indirimi talep etmek isteyen bağışçılar, kimlik sicil numaralarını kurumla paylaşmak zorunda kalacak. Yeni uygulamaya göre kurumlar tarafından kaydedilen kimlik numaraları vergi dairesine iletiliyor. Böylece, vergi indirimi sağlamak için gerekli olan vergi sertifikası düzenlenebilecek.

Aynı takvim yılı içinde aynı tanınmış hayır kurumuna en az 40 euro bağışta bulunan bağışçılar, yüzde 45 oranında vergi indirimi alma hakkına sahip olur. Bu indirimi talep etmek için hayır kurumundan alınan vergi sertifikasının vergi beyannamesine eklenmesi gerekir.

Bu yıl hayır kurumları, bağışçının kimlik numarasını vergi sertifikasında belirtmeden de işlem yapabilecek. Ancak, 2025 yılından itibaren zorunlu olacak.

Verilerin güvenli işlenmesi zorunluluğu
Hayır kurumları, topladıkları kişisel verileri güvenli bir şekilde işlemekle yükümlü olacak. Kuruluşlar, bu numarayı yalnızca vergi sertifikası düzenlemek için kullanabilir ve verilerin güvenliğini sağlamak için gerekli teknik ve organizasyonel önlemleri almak zorundadır. Verilerin kötüye kullanılması durumunda sorumluluk tamamen derneklere aittir.

Kimlik Sicil Numarası
Ulusal sicil numarası, her Belçika vatandaşına ve Belçika’da oturma izni olan kişilere verilen 11 haneli benzersiz bir koddur. Bu numara, kimlik kartı veya sağlık sigortası etiketi üzerinde bulunur ve kişiyi tanımlamak için kullanılır. Ancak, bu numaranın kötü niyetli kişiler tarafından kimlik dolandırıcılığı için kullanılabileceği göz önünde bulundurulması gerekir.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş