BELÇİKA

Belçika’da hız sınırını aşan e-scooterlar hidrolik makasla parçalanacak

Belçika’nın Anvers (Antwerpen) kentinde hız sınırını aştığı veya sigortasız trafiğe çıktığı tespit edilen e-scooterlar, polis tarafından yerinde imha edilecek.

Abone Ol

Anvers’te (Antwerpen) hız sınırını aşan veya sigortasız olarak trafiğe çıkan e-scooterlara yönelik daha sıkı bir tedbir alındı. Polis bu ihlalde bulunan e-scooterları hidrolik makasla yerinde imha edecek.

Kentteki kazaların çoğunun yüksek hız ve kurallara uyulmaması nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Anvers polisi adına açıklama yapan Kim Bastiaens, bu durumun büyük bir trafik güvenliği sorunu yarattığını belirterek, “Geçen yıl sadece Anvers’te e-scooterların karıştığı 354 kaza kaydedildi. Bu kazaların çoğu, yüksek hız ve trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle gerçekleşti” dedi.

E-scooter kuralları nedir?

  • Kullanıcıların en az 16 yaşında olması gerekiyor.
  • Yolcu taşıyamazsınız.
  • Kaldırımda sürmek yasak.
  • Bisiklet yolu varsa, e-scooter orada kullanılmalı.
  • E-scooter en fazla 25 km/s hız yapabilir.

320 e-scooter’a el konuldu
Son iki yılda Anvers’te 4 binden fazla kural ihlali tespit edildi. Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever, özellikle kaldırımda birden fazla kişiyle sürmenin yaygın bir ihlal olduğunu belirtti. Ayrıca, 320’den fazla e-scooter imha edilmek üzere el konuldu. Çoğu olağanüstü hızlara ulaşabilen araçlardı. 

Anvers polisi, yasadışı e-scooterları hızlıca imha etmek için hidrolik makaslar satın aldı, ancak bu standart bir prosedür değil. 

Bastiaens, "Her e-scooterı parçalara ayırmayacağız, ancak belli şartlar sağlandığında bu işlem yapılacak" diye ekledi. Bu uygulamada 25 km/s’yi aşabilen, kayıtsız veya sigortasız e-scooterlar hedefleniyor ve ihlal sahibinin de onay vermesi gerekiyor. Scooterının parçalanmasına onay verenler çekici ve depolama ücretlerinden kurtuluyor.

Masraflardan kaçınma
Anvers Belediye Başkanı De Wever, "Yasadışı e-scooterlar hem kullanıcılar hem de diğer yolcular için büyük bir tehlike oluşturuyor" dedi.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.