BELÇİKA

Belçika’da koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı

Belçika’da haziran ayında yapılan seçimlerin ardından hükümeti kurma görevi üstlenen N-VA lideri Bart De Wever, Kral Philippe'ye istifasını sundu.

Abone Ol

Belçika'da 9 Haziran'daki genel seçimlerin ardından hükümet kurma görevi verilen Yeni Flaman İttifakı (N-VA) lideri Bart De Wever, koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. 

De Wever, yürüttüğü müzakerelerden olumlu bir sonuç alamayınca dün saat 20.15'te Kral Philippe'ye istifasını sundu. 

Kral Philippe, De Wever'in raporunu aldıktan sonra hükümet kurma sürecini değerlendirmek için diğer parti liderleriyle görüşmelere başlayacak.

Belçika Kraliyeti'nden yapılan açıklamada, Kral'ın yarından itibaren yeni bir isim üzerine değerlendirmelerine başlayacağı, bu amaçla N-VA'nın yanı sıra Frankofon partiler MR ve Les Engages ile Flaman partiler Vooruit ve CD&V'nin liderleriyle görüşmeler yapacağı ifade edildi.

Koalisyon görüşmelerinin başarısız olmasının ana nedeni, De Wever'in işsizlik maaşı ve uzun dönemli doktor raporlarıyla ilgili sıkılaştırıcı önerilerine sol eğilimli ve liberal partilerin karşı çıkmasıydı. 

Belçika, geçmişte de uzun süren hükümet kurma süreçleriyle tanınan bir ülke oldu. Ülke, 1979 seçimlerinin ardından 107 gün, 1988'de 148 gün, 2007'de 194 gün ve 2019 seçimleri sonrası 653 gün hükümetsiz kalarak bu konuda rekor kırmıştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.