Eskişehirli bir gurbetçi ailenin oğlu olan  ve Gent’te yaşayan 18 yaşındaki Yasin Kapaklıkaya, bir yıl süren zorlu mücadelenin ardından kök hücre bağışçısı bulunamaması nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Bir yıl önce henüz kaygısız bir genç olan Gentli Yasin Kapaklıkaya (18), ailesiyle birlikte tatildeyken aniden vücudunda morluklar ve kızarıklıklar oluşmaya başladığını fark etti. Tatilini geçirdiği Türkiye'de rahatsızlanan Yasin, Belçika'ya döndükten sonra Gent'teki UZ hastanesinde aplastik anemi teşhisi aldı. 

Kırmızı kan hücresi eksikliği olarak bilinen bu ciddi hastalığın tedavisi için kök hücre nakli gerekliydi. Ancak, ilaç tedavisi sonuç vermeyince ailesi ve doktorlar bir kök hücre donörü arayışına girdi.

Ne yazık ki, ailesinden kimse uygun donör olamayınca arayış genişletildi. Özellikle Türkiye ve Afrika kökenli ya da karma kökenli donörler arandı çünkü Yasin'in 'HLA' tipiyle yüzde 100 eşleşen bir donör bulunması hayati önem taşıyordu. Sosyal medyada büyük bir kampanya başlatıldı ve hatta Türkiye'nin önde gelen insani yardım kuruluşu Türk Kızılayı da bu arayışa katıldı. Ancak tüm çabalara rağmen Yasin için uygun bir donör bulunamadı.

Yasin'in acı kaybını sosyal medyada duyuran Türkiye'nin ünlü yazarlarından Alişan Kapaklıkaya, milyonlarca takipçisine şu sözlerle seslendi: “Çok üzgünüm. Ailemizin sevgili çiçeği, akrabam Yasin Kapaklıkaya, hayatının ilk baharını bile yaşayamadan genç yaşta aramızdan ayrıldı. Acımız çok derin. Allah mekanını cennet etsin.”

Yasin'in yaşam mücadelesi, kök hücre bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Belçika’da okulda zorbalık vakalarında artış yaşanıyor! Belçika’da okulda zorbalık vakalarında artış yaşanıyor!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş