BELÇİKA

Belçika’da okulda zorbalık vakalarında artış yaşanıyor!

Öğrenci Rehberlik Merkezleri (CLB’s) verilerine göre son iki yılda okullardaki zorbalık vakalarında ciddi bir artış söz konusu. Bunda sosyal medya da etkili.

Abone Ol

Öğrenci Rehberlik Merkezleri (CLB'ler), 2018-2019 yıllarındaki düşüşün ardından, özellikle son iki yılda okullarda yaşanan zorbalık vakalarının arttığını belirtti.

CLB Ağı direktörü Stefan Grielens, bu eğilimin endişe verici olduğunu belirterek, "Öğrencilerin ve ebeveynlerin zorbalık bildiriminde bulunmakta daha rahat olması bir etken olabilir, ancak Ghent Üniversitesi’nin araştırmaları da okullarda zorbalığın yeniden arttığını doğruluyor" dedi.

CLB verilerine göre, 2018-2019 eğitim yılında bildirim sayısı üç binin altına düşmüş, 2019-2020 eğitim yılında iki bin iki yüze kadar inmişti. Ancak hem 2021-2022 hem de 2022-2023 eğitim yıllarında müdahale edilmek zorunda kalınan zorbalık vakaları üç binin üzerine çıktı.

Sosyal medyanın etkisi
Zorbalık vakalarındaki artışta sosyal medyanın önemli bir rol oynadığını vurgulayan Grielens, "Zorbalık artık sadece okul saatleriyle sınırlı kalmıyor. Sosyal medya sayesinde okul sonrası da devam edebiliyor. Ayrıca, okullarda yaşanan öğretmen eksikliği ve diğer sorunlar da zorbalık vakalarının geri planda kalmasına neden olabiliyor" şeklinde ifade kullandı. 

Zorbalık karşıtı kampanyalar yeterli mi? 
Grielens, zorbalık karşıtı kampanyaların önemini vurgulasa da “Ancak okullar gerçekten bu konuda somut adımlar atıyor mu? Öğrenciler zorbalıkla karşılaştıklarında nereye başvuracaklarını biliyor mu?" diyerek kampanyaların ne kadar yeterli olup olmadığını sorguladı.

Grielens, zorbalığın hala okullarda ciddi bir sorun olduğunu belirterek, "Verilerimiz buzdağının sadece görünen kısmını yansıtıyor. Çoğu zaman okullar, öğrenciler ve aileler ancak zorbalık dayanılmaz hale geldiğinde bize başvuruyor" dedi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.