BELÇİKA

Belçika’da polis, okul çevresindeki asosyal davranışlara göz açtırmayacak

Belçika’nın Flaman Bölgesi’nde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte polis, özellikle okul çevresindeki asosyal hareketlere karşı harekete geçti.

Abone Ol

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul çevrelerinde sıkça karşılaşılan tehlikeli park sorunları, polis tarafından mercek altına alındı. Polis;  trafiği daha güvenli hale getirmek için memurların ve gerekli olduğu halde sivil polislerin sıklıkla okulların çevresinde devriye gezeceğini açıkladı. 

VLAS polis bölgesi yetkilileri özellikle çocuklarını veya torunlarını okula götürenlerin araçlarını yayaların yürüdüğü yollar, bisiklet yolları veya yaya geçitlerine park ettiklerini ve bunun tehlikeli durumlar yarattığını açıkladı. Polis, bu tür engelleyici ve asosyal park etme davranışlarına artık tolerans gösterilmeyeceğini belirtti.

Polis, okul çevrelerinde daha fazla kontrol olacağını ve bu tür davranışları caydırmak için önleyici tedbirler alacaklarını duyurdu. 

Polis yetkilileri, "Polisi gören herkes genellikle kurallara uygun hareket eder, ancak polis görünürde olmadığında bu kurallar sıklıkla ihlal ediliyor," açıklamasını yaparken, gerekli görüldüğü takdirde, okul yönetimleri veya mahalle sakinlerinden gelen şikayetler üzerine sivil polis ekiplerinin de okul çevresinde kontroller yapacağını ve kurallara uymayanlara ceza kesileceğini belirtti. 
Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.