BELÇİKA

Belçika’da sezonun ilk haftası: Beringen Türkgücü ve Turkse Rangers berabere kaldı

Sezonun ilk haftasında gerçekleşen Beringen Türkgücü-  Turkse Rangers karşılaşması oldukça heyecanlı geçti. Maç berabere bitti.

Abone Ol

Belçika’nın Limburg eyaletinde 2024-2025 sezonunun ilk haftasında, Beringen Türkgücü ve Turkse Rangers arasında oynanan maç büyük bir heyecana sahne oldu. Karşılıklı gollerin atıldığı mücadele, 2-2'lik skorla sonuçlandı. Her iki takım da galibiyeti elde edemese de, sergiledikleri performansla taraftarlarını memnun etti.

2024-2025 futbol sezonunun ilk haftasında, Belçika’nın Limburg eyaletinde Provinciale (Amatör) liglerinde mücadele eden Beringen Türkgücü, kendi sahasında Turkse Rangers'ı ağırladı. Yoğun bir taraftar kitlesinin izlediği karşılaşma, baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. 

Maça hızlı başlayan Beringen Türkgücü, henüz 3. dakikada Ferhat Teker'in etkileyici kafa golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Turkse Rangers, bu gole 5. dakikada Sergen'in penaltıdan attığı golle hemen karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıya da istekli başlayan Beringen Türkgücü, 50. dakikada Ömer Güvercin'in attığı golle tekrar öne geçerek skoru 2-1 yaptı. Ne var ki, Turkse Rangers yine pes etmedi ve 55. dakikada Oğuzhan'ın kaydettiği ikinci penaltı golüyle durumu 2-2'ye getirdi. 

Maçın kalan dakikalarında her iki takım da galibiyet için çaba gösterdi, ancak başka gol sesi çıkmadı ve maç 2-2'lik skorla sona erdi.

Engin İnce: "Galibiyeti koruyamadık"


Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Her iki takım da galip gelmek için yoğun bir mücadele verdi. İlk yarıda daha üstündük ve iki kez öne geçmemize rağmen galibiyeti koruyamadık. İki kafa golü atmamıza rağmen, kalemizde iki penaltı golü gördük. Maçın 90. dakikası heyecan doluydu. Dostluk içinde başlayan maç, yine dostluk içinde sona erdi. Beringen Türkgücü olarak, ilk kez 1. Provinciale Amatör Ligi'nde mücadele ediyoruz ve umarım Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız maçta 3 puanı alırız," dedi.

Cabbar Alkan: "Sezonu şampiyonluk hedefiyle açtık"

Turkse Rangers'in efsane başkanı Cabbar Alkan ise, "Her iki takım da iyi mücadele etti. İkinci yarıda üstün olan taraf bizdik. Sezonu şampiyonluk hedefiyle açtık ve bu doğrultuda yolumuza devam edeceğiz. Türk taraftarlarının takımlarını yalnız bırakmamaları sevindirici. Hakem genelde maçı iyi yönetti," ifadelerini kullandı.

Her iki takım da, sezonun geri kalanında üst sıralarda yer almak için mücadelesine devam edecek ve taraftarlarını mutlu etmek için elinden geleni yapacak.
Haber ve fotoğraflar: Halil Uygun 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.